Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » "Különlegesebb" gyümölcs az...

"Különlegesebb" gyümölcs az oviba? Sok gyerek tényleg alig találkozik gyümölccsel?

Figyelt kérdés

Az óvónő kérte a szülőktől, hogy különlegesebb gyümölcsöket vigyünk.

Visszakérdeztem, hogy az mit jelent.

Válasza: Ananász, mangó meg ilyesmik, mert sok gyerek még nem is látott ilyen gyümölcsöket és csak itt az oviban találkoztak vele először vagy itt kóstolták először. Egyszerűen nem ismerik fel ezeket. Vegyes csoport. Nem egy szegény városban, tehát nem lehet a pénz az oka.

Tényleg van olyan ovis, aki ott találkozik először ilyen gyümölcsökkel?

2021. szept. 19. 15:11
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
100%
13-as vagyok. Igen, próbálkozom, ettől függetlenül simán kinézem a gyerekemből, hogy bámul a mangóra csodálkozva az oviban, hogy ő ilyet még nem látott 😂 Ha régebben volt, simán elfelejtheti.
2021. szept. 19. 16:55
 22/46 anonim ***** válasza:
100%

Ismerek olyan családot, akik csak almát és banánt esznek, ha gyümölcsről van szó. A gyerekek sem ismernek mást.

Szóval igen, vannak ilyen családok, ahol a gyerek csak nagyon kevés dologgal találkozik.

2021. szept. 19. 17:01
 23/46 anonim ***** válasza:
88%
Mi zöldséggel, gyümölccsel foglalkozunk. Rengeteg gránátalmát, khaki szilvát, kaktusz fügét stb. vittem be. Hát annyira nem nyerő. És őszínte leszek, a gránátalma akkor finom érett, amikor már nem pult képes, szinte négyzetalakú és kicsit barnul. A khaki szilva, szinte már lötyi, gusztustalan, amikor finom, kaktuszfüge szúr. kaktuszfüge szúr. Ananászt nehész kihámozni. Avokádó íztelen, maximum befűszerezve, pirítósra használja a tőbbség. Egyébként pedig nagyon drágák és nem a gyerekek kedvencei, szóval kilószámra felesleges vinni.
2021. szept. 19. 17:03
 24/46 anonim ***** válasza:
87%

Hát én tinédzserként ettem először ananászt, anyósom egyik ételében. Fügét, mangót, papayát stb életben nem ettem és nem is hiányzik.

Ezek alapján a fiam sem találkozott még velük, szóval simán van olyan ovis, aki ott fogja először megkóstolni ezeket.

2021. szept. 19. 20:37
 25/46 anonim ***** válasza:
94%
Hát pedig a füge nem nagy cucc. Pár Ftert hozzád vágják a piacon és amúgy puha, trotyi állaga van, a kicsik nálunk nagyon szeretik. Az szerintem egyáltalán nem különleges.
2021. szept. 19. 21:10
 26/46 anonim ***** válasza:
100%
25# ja az itthon is simán megél.. ilyenkor ősszel mi mindig szedjük, mert a játszótér mellett van egy senki fügefája...
2021. szept. 19. 22:04
 27/46 anonim ***** válasza:
94%

Mi a férjemmel oda szoktunk figyelni, hogy azért ne a világ túloldaláról szállított cuccokat vegyük naponta, úgyhogy mangó, avokádó és hasonló gyümölcs nem szokott itthon lenni. Néha-néha veszünk ilyesmit, megkóstoljuk, aztán ha lelkesedünk érte, akkor veszünk többször, de próbáljuk minimalizálni az ilyen alkalmakat. Kivétel ez alól a banán, mert azt imádják a gyerekink, simán le lehet őket beszélni a csokoládéról azzal, ha a kezükbe nyomunk egy banánt. De alapvetően nincs itthon déligyümölcs.

Persze a gyerekekkel is végigkóstoltattuk szinte az összes fellelhető gyümölcsöt, de mivel pl. mangó is kb. évente egyszer van itthon, ezért el tudom képzelni, hogy a kiscsoportosom csak bámul az oviban, hogy mi az. (Aztán megkóstolja, és közli, hogy nem ízlik neki. És egy hónap múlva megint nem ismeri fel.)

2021. szept. 19. 22:41
 28/46 anonim ***** válasza:
100%
26# :) nálunk is van egy az utcában, mi is szoktunk róla szedni. 25
2021. szept. 19. 23:24
 29/46 anonim ***** válasza:
16%
Nagyjából ugyanazt írtam mint 24-es, ő 70+%-on van, én 10% alá vagyok pontozva, ráadásul a kérdésre válaszoltam. Vagy itt most eltartott kisujjal kéne nyüffögni hogy milyen igénytelen aki nem rak az asztalra minden nap valami 20 ezer km-t utazó kényszerérlelt hulladékot a kertben frissen szedett szilva vagy körte helyett?
2021. szept. 20. 03:59
 30/46 anonim ***** válasza:
100%
És mit szeretnél? Hogy őt lepontozzuk,vagy azt, hogy téged fel?
2021. szept. 20. 06:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!