Hol tudok venni keserű mandulára oltott őszibarack csemetét, ami agyagos, köves talajban megmarad? -nagypapám termesztett ilyen őszibarackot és olyan különlegesen finomak voltak, hogy hasonlót sem ettem azóta
vidékre is mennék érte...
ősszel szeretném elültetni (a régiek helyére), ha jó ősszel ültetni, egyébknt megvárjuk a tavaszt
A mandula alany nem befolyásolja a barack ízét. Csak a talajigény miatt oltják keserűmandulára. Nekem volt ilyenem (magam oltottam), de nem fejlődött olyan szépen, mint ugyanaz a fajta barack alanyon. De nálam a talajt a barack gyökere is bírja.
A köves, agyagos talaj miatt nem kell keserűmandula. Az akkor kell, ha meszes a talajod, mert a meszet nem nagyon bírja a barack alany.
Szezonban (október közepe után) keresgesd guglival, webáruházakban szokott lenni.
De a szemzés se nagy tudomány, Youtube-ról meg tudod tanulni. Ha tudsz mandulát szerezni, elülteted, a következő évben beszemzed, és 2 év múlva terem.
Ősszel jobb ültetni, mint tavasszal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!