Őszibarack fa, almafa evélfodrosodás ellen milyen szerrel érdemes most permetezni? Nem vészes a helyzet, de megjelent. Közönséges gombásodás elleni megfelelő lehet?
Évek óta probléma az őszibarack fáimon a tafrina (ez a neve a levélfodrosodásnak) almafáimon viszont nem.
Millió dologgal kísérleteztem, vagy én vagyok a hülye, vagy ehhez nincs megfelelő szer, de mindig előjön.
Így aztán - nálam- a leghatékonyabb módszer, hogy levágom az ágak végét, ahol látom megjelenni és azóta béke van.
Itt olvashatsz módszerekről, próbálkozz:
Vegasol eRES .Fele dózis ,mint lemosónál.
Nagyon sokan lenézik ezt a vegyszert,mert nem olyan jól hangzóak,mint a nála sokkal drágábbak ,Score
Idén az én nektarinfám is tafrinásan fodrosodott. Gondolkoztam permetezésen aztán inkább megmetszettem az elcsúnyult ágvégeit és azóta béke van.
Ha újra megjelenik, ismét levágom majd.
Tavaly permeteztem, nem segített.
Minden évben adok neki rezes lemosóoldatot, az sem segített.
Kiirtottam a környéken a boróka bokrokat (mert állítólag azon telel át és onnan fertőz), az sem segített.
ad #4: Nem téveszted össze a borókát a borbolyával ?
Tudomásom szerint az almafa levél torzulását rovarkártevő okozza. A közönséges gombakártevő ellen az egyszerű kénporos porozás vagy permetezés is hatásos.
Igen, ahogy Mindentudó írja, kb. 1 cm-es nyuszifüles állapottól kell permetezni, megelőzni a betegséget. Ilyenkor már csak kiteljesedik a betegség, ha korábban megfertőzte a fát. Jó felszívódó, mint a Folicur, vagy esetleg szabadforgalmúban a Score, arra jó, hogy kicsit visszatartsa a betegséget. De alapvetően már késő.
Almának nincs levélfodrosodása. Azon a piros összetekeredést az almapirosító levéltetű okozza. (Ribizlin is van hasonló.) A betekeredett levelek miatt ilyenkor már csak felszívódó szerrel lehet védekezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!