Indító gyeptrágyát fűmag elvetése előtt hány nappal érdemes kiszórni? Praktika a szórásra?
Én a fűmaggal egyidőben szoktam szórni.
Mivel csalódtam a műtrágyaszóró kocsikban (túl sokat, illetve nem egyenletesen szórtak pl. lejtős telken felfelé szakaszon, meg lefelé haladva), ezért kézzel szoktam szórni. Felosztom a területet egy lefektetett slaggal csíkokra. Egy csík olyan széles, mint a kitárt kezem. Elindulok a csíkon és szórni kezdem a vödörbe öntött gyeptrágyát, mintha sóznám a füvet. Amikor olyan részre érek, amit még nem osztottam fel, a korábban már nem kellő csíkot felszámolom és a locsolócsövet átfektetem, hogy új csíkot kapjak.
Így könnyebb nyomon követni, hogy hol járok, nem az van, hogy kihagyok részeket, vagy túl sokat szórók ugyanoda.
Köszi első!
Második: miért, ebben a rohadtul száraz áprilisban nagyobb sikerem lett volna? Locsolni fogom, és igazából a május neccesebb a fagyosszentek miatt. Ha van víz, eső, locsolás, akkor mindegy, a hideg sokkal rosszabb tényező. Úgyhogy igen, májusban, mert mos lesz rá lehetőségem, megkockáztatom a fagyosszenteket. Ennyi. Vagy te mit ajánlasz és miért?
Igen, április elején sokkal jobb lett volna, ha tudsz öntözni. Mivel áprilisban nem voltak 35 fokok, amik májusban várhatóak.
A fagyosszentek nem számítanak, nem paradicsomot ültetsz. Olyan növényről van szó, ami fiatalon is kibír -10 fokot, később meg mondjuk -50-et. De a hőséget nem bírja, ameddig nincs megfelelő gyökérzete. Angliában oké a májusi vetés, de nálunk nem.
Csináld, ha gondolod, szerencséje bárkinek lehet, talán esős és hideg lesz végig a május. De nem szokott. Ahogy paradicsomot nem érdemes szeptemberben palántázni, úgy füvet vetni se nagyon érdemes április közepe után.
Jó megoldás nincs igazából, ha nem csináltad időben. Ha megvárod a következő megfelelő időszakot, a szeptembert, hogy szép füved legyen, akkor csupasz meg gazos lesz a kerted nyáron, ha pedig most elveted, akkor hiányos, foltos lesz a gyeped. Ez a két opció van, ebből lehet választani. Kivéve, ha még megvan a régi füved, akkor azt hagyd meg augusztusig, akkor kezdd el előkészíteni a területet, és szeptemberben, ideális időjárásban lehet vetni.
Én ugyan még nem próbáltam májusban, de minden ezzel foglalkozó oldalon lebeszélnek róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!