Mit adjak a gyerekre az óvodában?
Konkrétan arra gondolok, hogy pl most szeptemberben olyan idő van főleg reggelente, hogy hosszúujjú póló kell mindenképp. Az alá ti szoktatok adni (mint fehérnemű) trikót?
Kislányról van szó, és első gyerek így fogalmam sincs.
Vagy ha ez így rossz példa, akkor nézzük a téli öltözéket:
-bugyi
-zokni vagy harisnya
-TRIKÓ?
-hosszú ujjú póló
-nadrág
-pulcsi
-kabát
Felesleges oda a trikó, vagy adjak mert úgy illik?
3 éves kislány
Köszönöm a válaszokat.
Sose adtam trikót a lányomra.
Az óvodában borzasztó meleg van, csatakosra izzadna, ha egy rétegnél több lenne rajta.
Ilyen időben: rövid ujjú póló, vékony pulcsi, leggings vagy vékony melegítő nadrág - ebben megy, bent pulcsi nélkül van.
Nálunk alap a trikó, vagy ha úgy tetszik, akkor atléta a póló alatt. Nem "illendőségből", hanem praktikusságból (nincs kint a dereka). De eddig otthon hogy öltöztetted? Ha adtál rá, akkor adj most is.
Egyébként a ruhát, akár elöl, akár hátul gombolós (vagy cipzáros stb.) nem kell levennie pisiléskor, csak felhúznia. Így az nem akadályozza.
A mi óvodánkban is meleg van, de télen az én lányaim is vesznek fel trikót a felsőrész alá. Nem azért, mert illik, hanem azért, mert amikor kimennek az udvarra, szeretem, ha nincs ki a derekuk. (arra öltözéskor nincs idő, hogy akkor vegyék fel).
Meg nem sülnek, a póló-kardigán kombót is szeretik.
"mert amikor kimennek az udvarra, szeretem, ha nincs ki a derekuk"
Nálunk erre a problémára a kantaros sínadrag a megoldás. Az azért is praktikus, mert felül is melegít, így nem kell sok réteg. Póló, hosszú ujjú póló van csak a kabát alatt overálos időben.
13-as vagyok
Kantáros overáljuk van, de nem feltétlenül a hó/hideg miatt, hanem a nyirkosság miatt. A vastag melegítő is elázik a nedves csúszdán, márpedig télen is csúszdáznak, hemperegnek a fűben, szemerkélő esőben is kinn vannak.
Én szeretem azt a plussz réteget és a lányaim is. A vesém nagyon fázós nekem is, sehol máshol, csak ott.
Nekem fiam van, és én így öltöztetem:
- ha ilyen idő van, akkor melegítő, rövid ujjú póló + hosszú ujjú póló
- ha ettől hidegebb van, akkor a hosszú ujjú póló helyett pulcsi
- ha még hidegebb van, akkor erre mellény
- télen cicanadrág/jégeralsó + kantáros overál (felül rövid ujjú póló, pulcsi, kabát)
- van még esőcucca is, a Lidl-be vettem esőnadrágot
Az oviban nagyon meleg van télen-nyáron.
Amúgy nekem sok fejtörést okozott, hogy mikor mibe menjen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!