Miért kötelező úgy alapból az óvoda?
Miért nem inkább egy választható opció az óvoda?
Nyilván a legtöbb szülő nem tud 7/24-ben a gyerekére figyelni a munkája miatt.
De ha például egy szülő minden nap otthon van és non-stop oda tud figyelni a gyerekére, és nem akarja óvodába vinni, akkor miért nem tarthatja otthon a gyerekét?
Azért, mert NEM LEHET kiszelektálni, hogy ki miért nem akarja oviba járatni a gyerekét. Te most azt állítod, meg itt sok kommentelő, hogy ő ovi nélkül is tudná szocializálni a gyerekét, megtanítani arra hogy üljön egy helyben napi több alkalommal is 40 perceket, és még a tanulási készségeit is fejleszti a folyamatos otthoni verstanulással például.
Oké, tegyük fel, igazad van, itt mindenki ilyen minta anyuka. Mi van azokkal, akik nem azok? Mi alapján szűröd ki, hogy ki az, aki otthon xart se csinál a gyerekével? 3 év ovit nem fogsz te SOHA kipótolni egy év alatt, ha iskola előtt egy 6-7 évesnél kiderül, hogy nem lett felkészítve. Vagy 7 évesen mikor rájönnek, hogy nem való iskolába, írassák be akkor egy 3 éves képzésre a gyereket? Vagy írassák a tied mellé, hogy hátráltassa a többit? Vagy menjen "kisegítő" osztályba, hogy tönkrebas*ódjon a kövi 8 éve az iskolában?
Az a baj a hozzátok hasonló "okos" szülőkkel, hogy kipattintotok valamit a seg*etekből, hogy hú mekkora ötlet, mintha erre még soha senki nem gondolt volna, és úgy adjátok elő, mintha ezt a rendszert nem szakemberek állították volna elő. És még így is, OVI ÉS SZÜLŐI fejlesztés mellett is sok a gyerek, akit amúgy nem kéne iskolába engedni, de mivel a szülő annyira nagyon fel van háborodva, "átengedik" a gyereket.
Utolsó, ez olyan, mintha azt mondanàd, hogy nem tudjuk-ès nem èrdekel-ki rabolta ki a bankot, mindenki megy börtönbe.
Köszönjük szèpen, az èn gyerekekm òvoda ès iskola nèlkül is megfelelően fejlődik. Ami az egyik orszàgban működik, az mashol ugyanùgy menne, csak erőfitogtatas, hogy kötelezően be kell szolgàltatni a gyereket.
Az ovoda nem borton. ;)
En joval korabbi generacio vagyok, mint az unokaocsed, es minden gyerek jart nalunk oviba. Konkretan egyetlen korombelit sem ismerek, aki csak nagycsoportba jart volna, vagy egyatalan nem. Az viszont meg az ovodaba jartaknal is elofordult, hogy valakit marasztaltak egy evvel, mert nem allt keszen a sulira. Na, ott hol volt akkor a hiba?
Magyarorszagot meg a magyar embereket, szuloket, ne hasonlitsd ossze kulfolddel. Nyugat Europa egyes orszagaiban ha kezet emelsz egyszer is a gyerekedre, siman rad szall a gyermekvedelem, mig itt ha nem 8 napont tul gyógyuló, akkor senkit nem erdekel.
Teljesen mas a szuloi kultura kulfoldon, es a jogi rendszer is. Igen, ott vannak orszagok, ahol csak a nagycsoport kotelezo. Es? Nem is a lepukkant magyarorszag kiegett gyermekvedelmisei es ovonoi foglalkoznak a gyerekek mentalis fejlodesevel. Magyarorszagon nem lehet ugyanazt megcsinalni mint mas, fejlettebb allamokban.
34 ennek, hogy mások a tapasztalataid az az oka, hogy sok ember létezik és van aki nem járt közülük óvodába, vagy járt 3 évet, sőt akár plusz 1 évet. Én is 3 évet jártam egyébként, anyám meg egyáltalán nem járt és ő is ki tudta járni az iskolát, főiskolai végzettsége van.
2016-tól kötelező a 3 év ovi, nem régóta.
Külföldön nem tudom mi a helyzet, arról én nem írtam semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!