Miért kötelező úgy alapból az óvoda?
Miért nem inkább egy választható opció az óvoda?
Nyilván a legtöbb szülő nem tud 7/24-ben a gyerekére figyelni a munkája miatt.
De ha például egy szülő minden nap otthon van és non-stop oda tud figyelni a gyerekére, és nem akarja óvodába vinni, akkor miért nem tarthatja otthon a gyerekét?
És hogy készíti fel a szülő az iskolára a gyereket? Honnan tudja hogy érett, vagy nem? Hogy hogyan viselkedik a kortársaival a szülő jelenléte nélkül? Alkalmazkodni, barátokat szerezni, napi iskllaszerű rutint felvenni, igazi fejlesztő játékokat játszani, nem csak amikor anya ráér ebédfőzés mellett.
Hogy tanulja meg, hogy mi a tanári szerep?
Borzasztó nagy hátránnyal indítaná az iskolát és zsebre tehető az is hogy nem fog tudni beilleszkedni, mert nem lett neki időben megtanítva az iskolai rendszer.
Mert a 3 éves gyerekeknek VAN igényük más gyerekek társaságára. Ha délelőttönként 9/10 gyerek oviban van, csak a tiéd nem, hogy fog haverkodni?
Amúgy szerintem a mélyszegénységben élők és az elhanyagoló szülők miatt tették kötelezővé.. aki nem akarja, az hivatalos úton el tudja érni a felmentést, de ehhez tájékozottnak kell lenni, amihez kell egy társadalmi szint.. Szerintem jó, meleg étkezés a gyerekeknek és "normális" viselkedési minta már kicsi kortól.
Na meg persze azok miatt is fontos, amiket az első ír.
Az 5ös leírta az igazságot.
A halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket nem vinnék sose ha nem lenne kötelező.
Dolgoztam oviban. Vannak durva dolgok. :D
Szerintem ez KELL. Ha ezek a gyerekek szabadulnának be elsőbe, nulla tapasztalattal, ott nem tanulás lenne, hanem dedó. Vagy hogy képzelted, külön első osztály lesz a te gyerekednek, meg külön első annak, aki csinált is valamit oviban?
Oké.
Akkor miért nem választható opció a választható általános iskola? Szerinted mi a különbség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!