Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A cookie ket, sütiket miért...

A cookie ket, sütiket miért nem építik bele alapból az egészbe, ha úgyis kötelező elfogadni hogy lásd az oldalt?

Figyelt kérdés

Olykor a fél/egész képernyőt kitakarja hogy "elfogadod e a sütiket?"

Micsoda választási lehetőség! :D

Mi értelme ennek a látszat kérdésnek, ha el-kell fogadni hogy lásd az oldalt?

2019. dec. 12. 16:22
 1/6 Derwer ***** válasza:
85%

Mondhatsz nemet is. ekkor jó eséllyel csak bizonyos funkciók nem fognak működni.

A sütis mizéria az EUs szabályozás maitt volt. Hoztak egy törvényt, hgoy mostantól mindenkinek fel kell hívni a figyelmét a sütik létére - amik persz 20éve jelen voltak -, hogy a userekben tudatosítsa hogy követve vannak.

Én se hiszem, hogy bármennyire is célba talált volna ez a kezdeményezés, de ez van a dolgok mögött.

2019. dec. 12. 16:31
 2/6 anonim ***** válasza:
70%

Mibe építsék bele? Most is része az oldalnak, csak tájékoztatniuk kell róluk.

Amíg a szabályozás meg viselkedés nem lesz összhangban, még lesznek problémák a jövőben is. Az adatvédelmi részről például nagyon nyomják, hogy egy weboldal nem hozhat létre addig sütit a gépeden, míg hozzá nem járulsz. A másik oldalról pedig ott tart a dolog, hogy egyben elfogadtatnak veled mindent, vagy ne használd az oldalt. Ahol ezt komolyan veszik, külön bejelölhető hogy a mely opcionális sütiket akarod engedélyezni, és melyeket nem.

2019. dec. 12. 16:49
 3/6 A kérdező kommentje:

Második válaszoló:

"Mibe épitsék bele?"

Mint írtam az "egészbe", értsd:

Menjen rendesen, alapból helyezzen el sütit, vagy amit akar, így értettem, hiszen nem sok értelmét látom annak hogy megkérdezi hogy elfogadom e, ha a nélkül nem látom az oldalt, mert a kérdés kitakarja a fél képernyőt.

Sajnálom ha nem volt érthető a kérdés, további értetlenkedésre harmadjára, negyedjére is elmagyarázom ha ennyire bonyolult voltam! :)

Amúgy köszi a válaszokat! :)

2019. dec. 12. 17:00
 4/6 anonim ***** válasza:
70%

Ez azért nem járható út, mert ütközik az adatvédelmi irányelvekkel. Ha valaki kezeli a személyes adataidat, azt csak előzetes tájékoztatással teheti meg, hogy tudj róla, és ha nem tetszik akkor elhagyd az adott oldalt. Az egyik probléma innen is adódik, hogy a süti tájékoztató még nem engedélyt kér, hanem már egyből tényt közöl.

Ha nem lenne tájékoztatás, fogalmad sem lenne hogy milyen adataidat és milyen célból kezelik automatikusan, és ha tudnád, nagy eséllyel nem is adnál rá engedélyt. Pedig jelenleg jellemzően nem tájékoztatnak, és ezt próbálják kikényszeríteni a hatóságok is majd idővel. Ami a jövőt illeti, szinte kizárt hogy olyan irányba menjenek el a dolgok, amit javasolsz (automatikusan elfogadsz és letöltesz minden sütit, csináljon az bármit is, és még csak ne is tudj róla).

2019. dec. 12. 17:10
 5/6 A kérdező kommentje:
Értem, csak elég fura ez hogy elfogadom e vagy sem, sok választásom nincs, ha látni akarom az oldalt! :)
2019. dec. 12. 19:38
 6/6 A kérdező kommentje:
De értem már, köszi, akkor ez ilyen tájékoztatás lenne, csak opcionális lehetőségként, kérdésként tűnik fel!
2019. dec. 12. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!