Vegyes csoport kontra homogen csoport?
Tapasztalatok érdekelnének (óvoda)
Gyereketek milyenbe jart? szerette?
Ti, szülőkent, hogy lattatok?
Nem bantjak a nagyok a kicsiket a vegyesbe?
Es a nagyokat nem hatraltatjak a kicsik a nagyokat?
Vegyesbe járt, nagyon szerettük. Mivel egyke, így jó volt, hogy több korosztállyal volt kapcsolatba. Ráadásul a csoport fele testvérpár volt, így nagyon családias volt, könnyebb volt a többi szülővel, családdal is jó kapcsolatot kialakítani. Nálunk a nagyok mindig segítették a kicsiket, és az óvónők a foglalkozásokat is nagyon jól megoldották a nagyoknak.
Nekem gyerekkoromban nagyon rossz élmény volt, hogy az oviban el voltam választva a 1,5 évvel idősebb nővéremtől, még az udvaron sem mehettem oda hozzá.
Én csak saját emlékről tudok írni, én vegyesbe jártam. Amikor foglalkozások voltak ott volt mindkét óvónő és két csapatra volt osztva a csoport, a nagyok más feladatot kaptak mint a kicsik.
Én évvesztes voltam, homogén csoportos óvodában egy csoportot 2x kellett volna járnom, azaz másik csoportba kerültem volna, tök új gyerekekkel az ovi közepén, szerintem az rosszabb lett volna.
Plusz így amikor nagycsoportos voltam együtt jártam a húgommal, végig a kicsikkel játszottam, jobban kijöttem velük, mint a velem egykorúakkal.
Emlékeim szerint inkább a kicsik bántották a nagyokat.. Én kiscsoportban hajmániás voltam piszkáltam mindenki haját. Nyilván később kinőttem. Kiscsoportos volt aki ha nem tetszett valami harapott... A kicsiknek kell inkább megtanulniuk közösségben viselkedni.
Én ha választhatok a gyerekem is inkább vegyesbe fogom adni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!