Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Vegyes ovis csoport tapasztala...

Vegyes ovis csoport tapasztalatok?

Figyelt kérdés
A körzeti ovinkban 3 vegyes csoport van, nincs kis-, középső-, nagycsoport.. Milyen hatással van ez a gyerekekre? Szeptemberben kezdi majd csak az ovit a lányom, de furcsállom ezt a vegyes csoportos megoldást. Én is ugyanebbe az oviba jártam annak idején, akkor még szét voltak választva a különböző korosztályok.
2021. jan. 26. 07:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
A mi ovis csoportunkba 6 nagycsoportos és 20 kicsi van. Ők most kezdték az ovit.Itt nagyon sokat (kell) besegiteniuk a nagyoknak, a kicsiknek ők ágyaznak meg, kísérik ki őket a mosdóba, meg még öltöztetik is őket, ők teritenek meg. Szerintem ez már sok. Meg ami még kicsit zavar hogy a csoportpenzbol kaptak egy nagyon klassz legot, de a kicsik miatt nemjatszhatnak vele egyáltalán.
2021. jan. 26. 08:46
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

A nagycsaládok is vegyes csoport. Úgyhogy remek az ilyen ovis, ez az életszerűbb, ezt szakmai tapasztalatból is állíthatom. Vannak alter iskolák, amelyekben (adott esetben) ez szintén megvalósítható.

Az ilyen ovikról mindenképp elmondható, hogy kisebb tanul a nagyobbtól, sok esetben felnéz rá -mintha az nagytesó volna- a nagynak meg hatékonyabban fejlődik a szociális készsége azáltal is, hogy hajlamos segíteni a kisebbnek. Alkalmazkodás és együttműködés terén is hatékonyabban fejlődnek a gyerekek, vegyes korcsoportban.

2021. jan. 28. 22:09
 13/14 anonim ***** válasza:

Nekem most kiscsoportos a fiam, nem akartam hogy vegyes csoportba menjen, mert keresztgyerekeim tapasztalata alapján, nem tetszett a dolog.

Most megmár azt mondom lehet jobban jártunk volna, mert itt meg sok a lemaradt gyerek hozzá képest akikkel nem tud mit kezdeni.

pl hogy egész nap cumiznak, bepisilnek, alig tudnak egy pár szót.

Nehéz döntés az tuti.

2021. febr. 3. 14:53
 14/14 anonim ***** válasza:

Nekünk költözés miatt kellett ovit váltani és úgy alakult, hogy a nagycsoportosom tiszta csoportba került, a kiscsoportosom vegyesbe (direkt kértem, hogy ne egy csoportban legyenek mert nagyon rivalizalnak egymással).

Tehát nekem mindkét rendszerrel van tapasztalatom. Nem tudnám azt mondani hogy a vegyes vagy a tiszta jobb/rosszabb a másiknal. Szerintem a vegyes csoport akkor működik jól ha jók az arányok (tehát nem az van hogy 2-3 nagyobb gyerek sok kicsivel vagy fordítva). Kisebb lanyom csoportjaban 11 kicsi van, 5 kozepsos és 5 nagy. Ez még így egész jó arány. A két óvónő összeszokott páros, 10 éve dolgoznak együtt, mindig vegyes csoportot visznek. Nagyon jól megy nekik a differencialas, ami az iskolába készülő nagyoknak különösen fontos.

A nagyobbik lanyomnak meg nagyon jó a tiszta nagycsoport, ő nem igazán tud a kicsikkel elleni, nincs hozzájuk türelme. Szóval gyereke valogatja:)

2021. márc. 7. 21:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!