Az szerintetek sincs rendben, hogy kiküldi az óvónő a gyereket a folyosóra mert nem aludt el?
Már megint? A múltkor már kiveséztük a témát!!
Feküdjön csendben, nem lesz kizavarva.
Nem ébresztheti fel a többi gyereket a zajolással.
Muszáj megtanulnia betartani a szabályokat, mert az iskolában nem fog boldogulni!
Az óvónő feladata kialakítani a szabálytudatot. Ez az iskolaérettség alapfeltétele.
Az, hogy "nem tehet róla a gyerek ha nem álmos", egy nagyon álságos mondat. Mert attól még feküdhetne csöndben a helyén - és akkor kizártnak tartom, hogy ki akarnák küldeni a csoportszobából.
Ha viszont nem hajlandó csöndben feküdni, akkor zavarja a többieket, akik meg emiatt nem fognak elaludni. Ezt meg neked kéne megértened, kérdező!
Az én kislányom ritkán alszik ebéd után az óvodában. Szóltak az óvónők, hogy hassunk oda, hogy legalább feküdjön nyugodtan ilyenkor. Mondtuk neki, és szép lassan azért lett hatása. Helyesebb lenne, ha te is, kérdező, errefelé keresnéd a megoldást.
Amúgy emlékszem, én se tudtam aludni az oviban, de játszani sem engedtek. Volt annyi eszem, hogy megértsem, hogy most csendben kell lenni és megvárni, amíg a többiek felébrednek.
4 éves, ha rendesen van nevelve megérti. Ennyi idős korra már együttműködésre kellett volna tanítani.
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..
Igen, kiveseztuk ezt elegge. Baromi egyeszeruen osszefoglalom:
1. Van lehetoseg alvas helyett csendben rajzolni vagy egyebet csinalni, gond megoldva.
2. Nincs erre lehetoseg, akkor pedig az van, h megerted es a gyerekkel is megerteted, ha nem tud aludni, akkoris csendben fekudjon.
3. Elhozod alvas elott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!