Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Minden oviban ilyen sokszor...

Minden oviban ilyen sokszor esznek édességet?

Figyelt kérdés

Az oviban szinte minden nap esznek valami édességet. Egyik reggel kalács, másnap délután krémtúró vagy joghurt, harmadik nap tejbegríz, negyedik nap valaki szülinapja, ötödik nap nutellás\lekváros kenyér.

28 fős a csoport és minden hétre jut egy szülinap. Az óvónők tálalták ki, hogy csak heti 1x ünnepelnek, ezért van aki csúsztatva tartja (a vírus miatt most csokit és valami italt hoznak).

Nem vagyok az édesség ellen. De szerintem ez már túlzás. Nem az van, hogy most ez a hét így sikerült, már több hete így megy.

2020. nov. 27. 18:46
 1/8 anonim ***** válasza:
87%

Nálunk is ez van, én se repesek érte.

Lányom ovijában még csak nem is korlátozzák, így van hogy heti két-három tortázás, sütikézés is van. Plusz mellé szörp is.

2020. nov. 27. 20:09
 2/8 anonim ***** válasza:
87%
Anyum oviban dolgozik de pl náluk"az ő csoportjukban" max akkor van ilyen ha szülinapoznak és kb ennyi. A szülő úgyis vesz nekik eleget... már amelyik olyan.
2020. nov. 28. 11:58
 3/8 anonim ***** válasza:
66%
En meg le lettem hurrogva,mikor orvendtem hogy a gyerek ovijaban nincs torta,(max farsangkor),hanem szulinapra is csak gyumolcsot lehet bevinni. Meg fujnak gyertyat es kesz. Esetleg vesd fel szuloin.
2020. nov. 28. 13:31
 4/8 anonim ***** válasza:
84%

Sajnos nem mindenhol tartják be a szakmai elveket.

Idézem az ONAP-t (Óvodai Nevelés országos AlapProgramja)

"III. AZ ÓVODAI NEVELÉS FELADATAI

AZ ÓVODAI NEVELÉS ÁLTALÁNOS FELADATAI

Az óvodai nevelés feladata az óvodáskorú gyermek testi és lelki szükségleteinek kielégítése. Ezen belül:

– az egészséges életmód alakítása,

[...]

– az egészséges életmód, a testápolás, a tisztálkodás, az étkezés, különösen a magas cukortartalmú ételek és italok, a magas só- és telítetlenzsír-tartalmú ételek fogyasztásának csökkentése, a zöldségek és gyümölcsök, illetve tejtermékek fogyasztásának ösztönzése, a fogmosás, az öltözködés, a pihenés, a betegségmegelőzés és az egészségmegőrzés szokásainak alakítása;

[...]"

2020. nov. 29. 19:56
 5/8 anonim ***** válasza:
67%
A nutellán kívül nem vágom, mi a baj ezekkel. Joghurt? Túró? Kalács? Most komolyan, ne már! Ti csak csirkét meg zöldséget adtok a gyereknek?
2020. dec. 1. 08:44
 6/8 anonim ***** válasza:
46%

Az 5össel értek egyet.

A nutellán kívül a többi egy normál napi étkezésben is benne van itthon.

Még ha csoki meg nápolyi lenne nap-mint-nap akkor azt mondom kicsit túlzás. Nade mi a baj a kaláccsal? Joghurttal vagy lekváros kenyérrel?

2020. dec. 1. 09:09
 7/8 A kérdező kommentje:

Nincs vele baj, azzal van a bajom, hogy mellette ott a többi. Ha azok nem lennének.

De a gyümölcs joghurt is csupa cukor, tehát nem natúr joghurt. Vaníliás krémtúró sem éppen cukormentes.

Heti 1x bőven elég lenne nekik valamelyik. Szerintem sok a cukor.

És most mindennap 1 csoki adventra...

2020. dec. 1. 12:54
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Ezek gyorsan felszívódó szénhidrátok, amelyek gyorsan megemelik az inzulinszintet. Hosszútávon hozzájárulnak a kettes típusú cukorbetegség kialakulásához. A felnőtt nők 20%-a PCO-s és mellé sokan küzdenek IR-el is, ami a cukorbetegség előszobája plusz meddőségi problémákkal jár. Sajnos népbetegség és nem esik túl sok szó erről a témáról. Gyerekként azért fontos az egészséges életmód megtanítása, hogy elkerülje ezeket a betegségeket.
2021. jan. 4. 18:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!