Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit tennétek, ha bántják az...

Mit tennétek, ha bántják az oviban?

Figyelt kérdés

Gyermekem most kezdte az ovit, és van egy kisfiú aki elmondása szerint bántja.

Legutóbb már külsérelmi nyomok is voltak a gyerekemen.

Szünet előtt azt nem vették észre az óvónők, hogy a gyerek az udvaron egy bokorban sír egymagában. Egy kislány próbálta vigasztalni, és ő szólt az egyik óvónőnek.

Mióta óvodába jár, azóta szorong a gyerekem.

Kezdem úgy érezni, hogy mindennel foglalkoznak az óvónők, csak a gyerekkel nem.

Legutóbb egy fél pár kesztyűt keresett a fél óvoda. Ezt képesek voltak kiposztolni Facebookra.

Vírus miatt nehezebb az óvónővel is beszélni, de akárhányszor kérdeztem, mindenre az a válasza, hogy minden rendben volt. Miközben én nem ezt látom a gyereken.

Ami még furcsa, hogy volt olyan nap, amikor a dadus is és az óvónő is mást mondott, amikor kérdeztem.

A gyerek amikor ovist játszik itthon, hogy ő az óvónéni, akkor mindig mérges, és kiabálós hangon beszél.

2020. okt. 25. 14:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%

Nyilván menj be es tudd meg, hogy ki az a gyerek. Külsérelmi nyomok? Ott ütném pofán azt a kölyköt, aki a gyerekemre kezet emel...

egyébként meg keress egy másik ovit, ha teheted, ez nem normális.

2020. okt. 25. 14:11
 2/11 anonim ***** válasza:
82%
Keress egy normalis ovit mert ezt nem fogod tudni megoldani
2020. okt. 25. 14:14
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Márpedig ezt csak az óvónőkkel lehet megbeszélni. Ki kell deríteni, ki a kölyök és annak a szüleivel is beszelni kell.
2020. okt. 25. 14:22
 4/11 anonim ***** válasza:
79%
Milyen félelmetes amikor a gyerek tükörképet mutat valamiről, nem? Én elvinném a gyerekemet, már csak azért is mert ennyire leszarom óvónénik miatt bármi komolyabb baja eshet és még eszre sem vennék.
2020. okt. 25. 14:28
 5/11 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy mivel most kezdtük az ovit, fogalmam sincs, hogy ki a gyerek anyja. Nem ismerek nagyon szülőket.

Viszont kezdem nem normálisnak érezni a helyzetet, azért is cseszegetik a gyereket, hogy nem öltözik egyedül. (Nyár végén töltötte a 3-at)

Nem öltözik, csak vetkőzni tud, azt is leginkább alulról. Ami nem zippzáros pulcsi, azt csak segítséggel tudja levenni.

Egyik reggel kérdeztem az egyik szintén kiscsoportos kislány anyukáját, hogy az övé tud e egyedül öltözni. A válasz, hogy a kislány sem tud.

Az én gyerekemnek meg az a feladata a szünetben, hogy gyakorolja az öltőzést. Valahol ezt nem érzem fairnek.

2020. okt. 25. 14:30
 6/11 anonim ***** válasza:
14%
Miért most kezdtétek az ovit? Október vége van. Eddig miért nem járt?
2020. okt. 25. 14:32
 7/11 anonim ***** válasza:
75%
Ovónői szakma is olyan mint a tanári és az eü. Felhígult. Vidd máshova.
2020. okt. 25. 14:34
 8/11 A kérdező kommentje:
Most kezdtük, úgy értettem, hogy idén szeptemberben.
2020. okt. 25. 14:41
 9/11 anonim ***** válasza:
70%
Bemenni és az asztalra csapni, hanem kezdenek ezzel valamit, akkor lehet menni tovább, először az igazgató felé kell jelezni. Ha ő se csinál semmit, akkor a fenntartó felé is jelezni. Ne hagyd hogy megnyomorítsák a gyerekedet, életre szóló lelki sérüléseket szenvedhet el emiatt.
2020. okt. 25. 14:46
 10/11 anonim ***** válasza:
63%
A kulserelmi nyomokat fotozni, helyben rogton jegyzokonyvet felvetetni, es masik ovit keresni, mert ez nem normalis kulon-kulon sem, amiket az ovirol irsz, nemhogy egyutt.
2020. okt. 25. 15:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!