Mindenhol ilyen az óvodai étkeztetés?
Nálunk borzasztó amiket adnak a gyerekeknek. Kb. semmit nem újítottak 30 év alatt.
Tegnap tojásleves volt és kelkáposzta főzelék.
Tegnapelőtt csontleves és tejbegríz.
Szegény gyerek alig eszik valamit. Még az a szerencse, hogy ebéd után megyek érte és itthon tud enni.
Kihez kell fordulni ezzel? Vagy van értelme? Az óvónők is velük esznek, nem hiszem el, hogy ez nekik megfelel.
#60 erről beszélek.
De amíg csak fröcsögnek rám és én vagyok a hülye, addig nem lesz változás.
Magyar mentalitás, hogy ha nem tetszik a megszokott (rossz), akkor nyúlj a zsebedbe. Más megoldás nincs.
Elolvastam a cikket. Nálunk vinni kell gyümölcsöt, mert amúgy nem kapnak. Sőt, írni szokták az óvónők, hogy gyümölcs helyett zöldséget hozzon a soron következő. A parizeres kenyér magában nem túl ízletes (szerintem sehogy sem, de ez személyes véleményem).
Mézet, lekvárt is a szülők visznek, így szikkadt kalács is jobban csusszan.
63# Mi pl. nem fizettünk. Bemásolom mostanában mik voltak:
reggeli szinte mindig ugyanaz, választhatnak weetabix, rice crispie, sima cornflakes tejjel
ebéd példák:
Roast Pork with Apple and Tray-Baked Veg, Stove Top Rice Pudding
Garlic Pizza Bread Chicken & Tomato Risotto
Fruity Lamb Pilaf Pineapple and Pomegranate with Thick Greek Yoghurt
Melting Meatball Bake Stewed Pears with Vanilla Ice Cream
Ham & Sweetcorn Gnocchi Biscuity Lime Pie
uzsonnák:
Pizza with our toppings
Cherry Tomato & Lentil Pasta
Easy Tuna Pasta Bake
Cheesy Cauliflower Risotto
A gyerekek csak vizet isznak, az uzsonnához mindig van friss gyümölcs.
Szerintem sokkal több értelme van annak, hogy van egy jó kis fogás ebédre, (plusz mellé van normális desszert, de az nem lenne létszükséglet), mint az, hogy a kaja árát szétcsapják és csinálnak két szart inkább, mint ahogy említették a levesek, amik max. kicsit másképp néznek ki, de mindig ugyanolyan vízízűek. Nyilván a sok értelmes előírás is nehezíti, de az is tény, hogy itthon semmi se változik, minden be van csontosodva és hiába volt a kezdeményezés, hiába lehetne elméletileg megoldani a pénzből, főzik ugyanazokat a szarokat, max. mostmár kevesebb sóval, cukorral és zsírral. Csak a baj az, hogy ezek anno ezektől voltak egy kicsit ehetőbbek, de mostmár még ezzel se lehet elfedni, hogy szar. Nem egészségesek voltak, de meg lehetett enni jól besózva becukrozva. Olyat itthon, hogy zöldfűszerek meg ilyenek, jézus, hát nem is ismernek a menzák... Van persze pár kivétel, de azért az szégyen, hogy a csúcs a finomfőzelék, ami úgy néz ki, mintha takonyban úszna a fagyasztott francia saláta zöldségkeverék, de legalább jó édes a cukortól... Nesze fiam, zöldség!
Lányom most kezdi majd itthon az óvodát szeptemberben. Néztem a menüket, mikor válogattam hova menjen. Még a jobb helyeken is folyton margarin, nem ám vaj. Ezt a sonkát adják bakker: sertéshús (78%), víz, sertésfehérje, sertésbőrke, étkezési só, emulgeálószerek (E451, E452, E450), sűrítőanyag (E407a), sertésbőrkepor, dextróz, zselésítőanyag (E508), antioxidáns (E316), aroma, fűszerek, fűszerkivonatok, ízfokozó (E621), színezék (E120), tartósítószer (E250). Nátrium-nitrit az az E250. Az kell a gyereknek nagyon a nitrites pácsó. Én nem vagyok hippi mami, de ezt még én se eszem meg, nemhogy a gyereknek adjam. Pulykamedallion a körettel (igen, a fagyasztott csúcs minőség...) grízes tészta (úristen komolyan ilyet még adnak valahol???? persze olya lekvárral ami barackot csak mutatóba látott ugye...) nutellás kenyér... meg ilyenek. Hát én le voltam döbbenve, hogy komolyan ezzel a szarral akarják etetni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!