Mindenhol ilyen az óvodai étkeztetés?
Nálunk borzasztó amiket adnak a gyerekeknek. Kb. semmit nem újítottak 30 év alatt.
Tegnap tojásleves volt és kelkáposzta főzelék.
Tegnapelőtt csontleves és tejbegríz.
Szegény gyerek alig eszik valamit. Még az a szerencse, hogy ebéd után megyek érte és itthon tud enni.
Kihez kell fordulni ezzel? Vagy van értelme? Az óvónők is velük esznek, nem hiszem el, hogy ez nekik megfelel.
Ti komolyan kérdezitek, hogy mi ezzel a gond?
Csupa vércukor-szintet dobáló, tápanyagokkal alig rendelkező kaját sorolt fel a kérdező.
Néhanapján egy-egy ilyen belefér, de hogy minden nap ilyen sz*rokat esznek a gyerekek? Nevetséges. Tápanyag jóformán be sem jut a szervezetükbe.
Őszintén írjatok már egy heti menüsort hogy miket vártok el!
Nálunk ovis-bölcsis-nyugdíjas ugyanazt kapja, finomat is főznek és sokat is adnak.
De ez az, miért így szabályozzák?
Nem mellékesen a zöldborsó főzelék cukrozva van, hogy megegyék. Az óvónők mondták, mert egy szülő csodálkozott, hogy megette a gyereke.
Állítólag dietetikus állítja össze a menüt.
De oké.
Hétfő
Tojásleves, rizs, husi, savanyusag
Kedd
Húsleves, boldognai
Szerda
Karfiol leves, rizses hús
Csütörtök
Csontleves, zöldborsó főzelék (ha már muszáj főzelék)
Péntek
Zöldségleves, rakottkrumpli
Máris nem terhelik le a gyerek hasát és minden benne van. És eléggé magyaros.
Mai menüje: paradicsomleves, sóska, tojás, krumpli. Megint egy remek párosítás.
13-as, mondjuk simán lehet adni zöldségkrémleveseket pirítóssal. Brokkoli -, karfiol-, sütőtök-, zellerkrémleves, az aktuális szezonzöldségeknek megfelelően, hogy ne legyen "drága" az alapanyag.
Másodiknak a hús mellé - ha van - sült zöldségeket, püréket, zöldséges rakott tésztákat. Kukoricás barnarizset csirkemellel, lencsegulyást, ilyesmiket.
Értem én, hogy nem lilakáposztás kacsasültet kapnak, mert arra nem futja, de tojásleves meg káposztafőzelék? Azért az előírás, ha jól tudom, nem 100 ft fejenként, mert ez kb. annyira jön ki.
Egyedül a tejbegríz dobálhat vércukorszintet. A kelkáposztafőzelék miért is? A tojáslevessel, csontlevessel mi a baj?
Hát persze kérdező. Megnézném 20 ovis gyerek hogy enné meg a hamburger anélkül, hogy a plafon is szószos lenne.
"Megnézném 20 ovis gyerek hogy enné meg a hamburger anélkül, hogy a plafon is szószos lenne."
Én meg megnézném, 20 ovis gyerek mikor eszi meg a tojáslevest meg a káposztafőzeléket.
Ezeket mi kaptuk 25 éve, és már akkor is folyton az volt, hogy a gyerekek nem akarták az ilyen kajákat megenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!