Mindenhol ilyen az óvodai étkeztetés?
Nálunk borzasztó amiket adnak a gyerekeknek. Kb. semmit nem újítottak 30 év alatt.
Tegnap tojásleves volt és kelkáposzta főzelék.
Tegnapelőtt csontleves és tejbegríz.
Szegény gyerek alig eszik valamit. Még az a szerencse, hogy ebéd után megyek érte és itthon tud enni.
Kihez kell fordulni ezzel? Vagy van értelme? Az óvónők is velük esznek, nem hiszem el, hogy ez nekik megfelel.
3 éves koráig mást sem hallasz, csak azt, hogy hogyan tápláld hozzá a gyereket, milyen egészséges ebédet adj neki stb. Elkezdődik az ovi, máris nem érdekli a védőnőt, hogy miket eszik. De úgy igazán senkit sem.
És igen, én nem adok neki ebédre kelkáposzta főzeléket. Főzeléket sem szoktam csinálni. Párolt zöldségeket viszon annál inkább. A zöldborsófőzelék virslivel, minden csak nem egészséges. Főleg úgy, hogy cukrozzák is (óvónők mondták, akik szintén eszik!).
#40 az enyém meg a zöldséges bulgurt tömi. Szerencsére, mert egészségesebb.
Nem kell 3x annyit fizetni. Ugyanazokból az alapanyagokból sok mást el lehet készíteni.
És köménymag ide vagy oda, a tojás és a kelkáposzta is puffaszt.
Az előírást kell módosítani!
Nem a szakács a hülye, hanem aki előírja neki, hogy mit kell főznie!
Nem a kelkáposztát fozelekkel van baj. Alapvetően az egyhangúsággal és a nem túl egészséges elkészítési módokkal van a baj. De aki szerint a paradicsomlevest össze tenni a sóskával nem gusztustalan dolog, arra komolyan nem tudok mit mondani. De továbbmegyek. Főzelék elé eleve leves?! Hat akkor inkább ne adjanak levest egyáltalán, hanem utána adjanak gyümölcsöt vagy ilyesmit.
Igen értjük, hogy ez az előírás. De komolyan az elmúlt 50 évben nem volt valami értelmes ember aki ráncba szedje. Tényleg?!
hétfő: daragaluska leves
sertés pörkölt, sárgaborsó
főzelék
kedd: karalábé leves
bolognai spagetti, sajt
szóraz
szerda: zsurmóka leves,
csirkemáj rizottó, csemege
uborka, meggyes kevert
sütemény
csütörtök: zöldbab leves
rakott burgonya, cékla
péntek: zöldség krémleves,
levesgyöngy
rántott csirkemell,
petrezselymes rizs, őszi
saláta
Ez nálunk az e heti menü. Nem az összeállítással van a baj, hanem azzal ahogyan elkészítik az ételeket. A mai levesnek semmi íze nem volt, a rántás ízén kívül. Általában sós víz ízű a leves, csak egyik nap tészta van benne, a másik nap zöldség kockák. Nagyon ritka, hogy valami ehető.
egy óvónő
Heti 5 nap ott eszik, 2 nap itthon. Tehát többet eszi az ovis ebédet, mint az itthoni. Ha fordítva lenne az arány, azt mondanám, amit te, hogy semmi baja nem lesz, heti 2 alkalmat kibír.
De sajnos látom, hofy a többségnek tényleg mindegy mit eszik a gyereke. Nekem viszont számít.
Mondják nyugodtan, hogy sznob vagyok, de már rég meg kellett volna reformálni a menüt és nem úgy, hogy kiiktatják a sót, hanem elfelejtjük a berögzült magyar konyha nagy részét (pl. főzelék helyett párolt vagy sült zöldség).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!