Mindenhol ilyen az óvodai étkeztetés?
Nálunk borzasztó amiket adnak a gyerekeknek. Kb. semmit nem újítottak 30 év alatt.
Tegnap tojásleves volt és kelkáposzta főzelék.
Tegnapelőtt csontleves és tejbegríz.
Szegény gyerek alig eszik valamit. Még az a szerencse, hogy ebéd után megyek érte és itthon tud enni.
Kihez kell fordulni ezzel? Vagy van értelme? Az óvónők is velük esznek, nem hiszem el, hogy ez nekik megfelel.
Nem a kaja elsősorban a baj, hanem a párosítás.
És elég nagy baj, hogy az előírás szerint még mindig ilyen menüt kapnak a gyerekek.
Mert egy laza levessel van.
A tojás leves és a kelkáposzta is puffaszt.
Értsd meg drága kérdező, hogy ez nem úgy működik, ahogy azt te gondolod. MEGVAN SZABVA ÁLLAMILAG, hogy miből mennyit ehetnek. Ha problémád van, akkor azt nem óvodának jelezd, hanem menj tovább vagy vedd ki a gyerekedet az óvodából és írasd magánba. Az állami óvodák szűkösen állnak, nem tehetik meg, hogy mindenféle "drágaságot" megvegyenek.
A savanyúság a félbe vágott kovászos uborkából áll, amiből talán havonta kapnak.
A rakott krumpli pedig sok-sok egyébet is kilő kezdve a hússal és a tojással, amik elsődleges fehérje források. Egyetlen egy étel miatt két nagyon fontos tápanyagot von még, amiből arra a hónapra keveset kaphatnak.
Most nézegetek más ovikat.
Pl. ez azért barátibb menü.
Már írtam, nem az ételekkel van a baj, hanem az összepárosítással.
"Paradicsomleves Sült csirkecomb Zöldséges bulgur" ez azért jobbsn hangzik, mint a paradicsomleves sóska, tojás, krumpli.
Csak igazolással hozhatom el ebéd előtt, tehát nem tudom elhozni.
Értsd már meg drága #26
A párosítás a legnagyobb bajom és nem az, hogy kelkáposzta főzeléket csinálnak.
De akik válaszoltak, nektek a gyerekeitek ezeket mind megeszik? Mert ha igen, akkor nem értem miért panaszkodnak az óvónők, hogy nem esznek a gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!