Kisfiam Szeptemberben lesz 4éves,de még nem szobatiszta,viszont már óvodaköteles,fel is vették annak ellenére hogy jeleztem a problémát.Felmentést úgy tudom csak 4éves koráig adnak.1én vinnem kellene oviba,de így hogy?
10
Azért lett szobatiszta, mert megérett rá.Az enyémet egész nyáron bugyiba szaladgáltattuk az udvaron és hetekig itt bent a lakásba is.Eredmény, nem szobatiszta még pedig elmúlt 2.5 éves.Az ösztönözés megvolt ő viszont se wc-be ,se bilibe ,se udvaron a fűbe nem pisil csak a pelenkába.Néha megérzi, egy-két csepp után visszatartja és ha fél órát ül a bilin se pisil bele.Rákerül a pelenka meg egyszerre pisil.Ez gyerekfüggő.Még ha úgy is érzed a te ösztönző nevelésed érdeme.
Gyerekorvossal érdemes beszélni, meg általában szokták is küldeni a gyerekeket ilyenkor vizsgálatra, hátha van akár szervi baja ami miatt még nem szobatiszta.
4 évesen ha nem szobatiszta nappal sem ott gond van.
Ideje lenne levenni a pelust amig jo ido van es leszoktatni.
Megvizsgáltattad már, hogy nincs semmi szervi baja? Ha nincs, akkor ne húzd tovább az óvodát. Az is jó motiváció lehet neki, hogy látja, hogy a többiek nem pelusosak már.
Az én fiam is kényelmes volt, de amikor hallotta, hogy az ovis haverján már nincs pelenka, akkor ő is azt mondta, hogy akkor neki sem kell. És nem is volt rá szüksége, tehát már képes volt a szobatisztaságra, csak így egyszerűbb volt neki.
Ha viszont tényleg nem képes rá, akkor elég gáznak érzem ezt a "hagyjuk napi 5-ször bepisilni" módszert. Az annyira kellemetlen lehet egy kisgyereknek.
Van egy ismerősöm,neki most kezdi az óvodát a gyereke. Nem hajlandó levenni a pelenkát róla, mert bepisil..persze bepisil,hisz honnan tudná hogy neki már nem kellene pelenka ha le sem veszi róla...mikor mondta hogy jaj mi lesz a gyerekkel nemsokára, mondtam neki erre nem ovi előtt 1 héttel kell gondolni,és vegye le legalább nappalra, azt válaszolta lehet megprobálom. Szerintem nála a lustaság játszott közre. Mi az hogy lehet megprobálom. Ha szomjas lehet ad neki inni? Az ilyet nem értem.
Mindenképp vedd le róla legalább nappalra azt a pelust. Ne foglalkozz vele ha bepisil. A kis agyuknak át kell állni,hogy most igenis wcre kell menni,addig minden játék abbamarad.menni fog ,de csak akkor ha ti azt akarjátok innentől
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!