Kisfiam Szeptemberben lesz 4éves,de még nem szobatiszta,viszont már óvodaköteles,fel is vették annak ellenére hogy jeleztem a problémát.Felmentést úgy tudom csak 4éves koráig adnak.1én vinnem kellene oviba,de így hogy?
Az én fiam 2 és háromnegyed évesen került oviba. Bár egész nyáron próbáltuk szoktatni (illetve előtte a bölcsiben és itthon is kudarcba fulladtak a próbálkozások), ő sem volt szobatiszta, nem csináltak belőle problémát az oviban. Kérték, hogy vigyünk vagy 5-6 váltás ruhát minden egyes nap, valamint tiszta ágyneműt. Otthon sem volt szabad pelust adni rá, este sem. Volt pár kellemetlen szitu, mert nem volt hajlandó szólni, ha wc-re kell mennie. De végül minden jól alakult, októberre már szobatiszta volt, nappalra-éjjelre egyaránt.
Más oviban lehet, hogy más a helyzet, gondolom nem ez az általános protokoll erre.
Nem szabad erőltetni, ja a bevált duma, az nem erőltetés ha az ember segít benne és ösztönzi a gyereket. Ha pelenkában van hagyva akkor persze, hogy soha nem fogja magától kitalálni hogy szobatiszta lesz, vagy de majd mielőtt iskolába megy.
Igen van egy 2,5 éves lányom aki fél éve szobatiszta és nem, nem erőltettem soha csak megmutattuk neki, hogy így is lehet és egy hét alatt leszokott a pelenkáról de hát nyilván ez is erőfeszítésekkel járt. Egy 3 éves még hagyján de egy 4 éves gyerek pelenkában már a gáz kategória szerintem, ne haragudj.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!