Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Megérti, ha megfenyegetem?

Megérti, ha megfenyegetem?

Figyelt kérdés

Ezt a kérdést írtam ki szeptemberben:

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__ovoda..

Azóta így alakult a sztori:

Egy anyuka próbálta a gyerekét osszebaratkoztatni Petivel. Az lett a vége, hogy Peti ceruzát szúrt a gyerek szemébe (azaz mellé), orvoshoz is szaladtak vele, szerencsére nem lett nagyobb baj. Na, akkor pár szülő szövetkezett és Petit atrakták egy másik csoportba. Ennyi! Ennyit bírtak tenni.

Nem volt gond (nekünk legalábbis) egészen a nyári ügyeleti (összevont) csoportig. Itt megint összekerült a fiammal.

Azóta is csak azt hallgatom, hogy Peti ma nem bántott, jaj de jó, vagy nem jött oviba. Rosszabb esetben: ma megint bántott.

Nyár elején bementunk a férjemmel az igazgatónőhoz, ahol nagyjából azt mondta el, hogy

- nem tudja megígérni, hogy nem lesz baj;

- Petit nem rakhatja ki az intézményből, mert ma már azt nem lehet,

- úgy érzi, fellabbal a börtönben vannak, ha történne valami.

Véletlenül az is kiderült, hogy Pedagógiai Szakszolgálat meg semmit nem tett szeptember óta.

Annyit tett az igazgató, hogy megint szólt az ovonokneky

Meg is lett az eredménye, másnap az egyikük dühösen mondta a férjemnek, aki a gyerekért ment, hogy am nemcsak a Peti verekszik, mert Patrik (a mienk) is bántott egy kislányt. Elmondta a fiam, hogy véletlenül fellökte, de bocsánatot is kert.

Felhívtam az ovonot, hogy lesz kedves nem összekeverni a két dolgot, és ha majd az én fiamra is annyian panaszkodnak (egyáltalán panaszkodik valaki), mint Petire, akkor készséggel bemegyünk megbeszélni.

Most pár hétig szünet volt. Tegnap a fiam: anya, ma Peti nem bántott!!

Erre ma: kétszer fellökte és egyszer megrúgta.

Elegem van!!! A szünetben kis fakardot vettünk a fiamnak egy vásárban, akkor is azt hallgattuk, hogy fogja magát megvédeni Petitol.

Azt hiába mondanám, hogy adja vissza, mert Peti sokkal nagyobb darab. Mondtam, kiabáljon, ha Peti bántani akarja.

Azt mondta, hiába, Peti nem ijed meg. Az óvónők néha leültetik a székre, ez a büntetés.

Jövő héttől a fiam nemcsak másik csoportba, de másik épületbe is kerül. Ettől meg is nyugodhatnek, de múltkor a piacon futottunk össze, és akkor vigyorogva azt mondta a fiamnak: - szia Patrik, megusselek?

Én meg azért nem üvöltöttem le, mert először összekevertem egy másik csoporttarssal, aki aranyos és teljesen megdöbbentem. Mire rájöttem, hogy ő az, már az anyja ott termett és üvöltött vele.

Peti azzal érvelt, hogy azért bántja Patrikot, mert ő (Patrik) még kicsi.

Mármost én eljutottam oda, hogy megfenyegetem a gyereket, hogy ha mégegyszer hozzányúl a fiamhoz, velem gyűlik meg a baja.

Viszont nem szeretek olyat mondani, amit aztán nem tartok be. De tényleg ott tartok, hogy megtepem. Az anyja előtt mondanám el neki. (Nem könnyű, mert totál máskor járnak.)

A tesom egyetért, a barátnőm nem. Szerintetek ez hathat?

Az a legrosszabb, hogy érzem, hogy a fiam tőlünk várja a megoldást, és nem tudok segíteni.

2020. aug. 25. 23:28
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
70%
Én megfenyegetném a gyereket, mert ez már túl megy minden határon. Ha anyuka nem képes megnevelni, valakinek rá kell szólni. Az óvónők nem tesznek semmit, enélkül nem lesz változás. Lehet mondani, hogy vidd át másik oviba, harcolj az önkormányzattal. Miért neked kéne szívni mindennel, mikor más gyerekével van gond.
2020. aug. 26. 12:55
 22/33 anonim ***** válasza:
86%

Igen, megpróbálnám megfenyegetni, vagy a gyerek anyjával beszélni.

Viszont már csak két napig járnak együtt oviba, utána úgysem fognak találkozni.

2020. aug. 26. 13:09
 23/33 A kérdező kommentje:
Kicsi településen élünk, és bármikor találkozhatnak. Épp ez a bajom.
2020. aug. 26. 13:50
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen gyerekeknek tenyleg lelkileg van gond,vagy otthon ezt látja, vagy pont leszarják és nem foglalkoznak vele.én biztosan elbeszélgetnék a kissráccal, mert bár lehet itt védeni a kis lelkét, az enyémnek ki fogja ha nem az anyja? A saját gyerekem mindenki felett áll. És én bizony az ovodavezetőt is megfenyegetném hogy tovább viszem az ügyet amiért ilyet mondott. Mert ha ovodán kivül történik akkor én intézkedem, de ha bent akkor tegyen már valamit....
2020. aug. 27. 05:17
 25/33 A kérdező kommentje:

Szóltam ma a gyereknek, mert pont megláttam, de ma is megrugta az enyémet.

Az óvónő annyit bírt mondani, hogy ügyes a kisfiam, mert próbálja elkerülni a verekedőst. Értitek! Ügyes, mert próbálja elkerülni.

Úgyhogy én most írtam egy levelet a polgármesternek, és anyuka is kapott egy levelet, hogy tudjon a dologról, mert állítólag neki nem szoktak semmit mondani az óvónők.

2020. aug. 27. 15:47
 26/33 anonim ***** válasza:
70%
Nagyon jol tetted.. Mennyire nyámnyila egy ovonő aki nem mer szólni a szülőnek, de a tiédet megdicséri mert kerüli. Ennyi erővel te ne vidd a gyereket, mert akkor ügyesen elkerüli? Jézusom.... Unodito. Tenyleg sajnállak kérdező, a gyereked meg még jobban. Én ha megláttam volna nem biztos meg birom állni. Abban a pillanatban hivattam volna a gyerek szüleit, meg a gyámügyet is haa kell...
2020. aug. 27. 20:41
 27/33 anonim ***** válasza:
77%

Nálunk is volt ilyen. Csak nekem lányom van. Én szóltam első sorban az óvónőnek, másodszorra az anyukának. Egy agresszív csoporttársa elkezdte piszkálni a lányomat, a szemüvegét földhözvágta,széket dobált, de még az óvónőkre is. Anyuka persze még rám volt dühös, pedig nem csak az én lányomat bántotta,szóval nem én voltam az első aki szólt neki.

Nálunk a vírus megoldotta,mert így nem találkoztak sehogy sem, abbamaradt.

2020. aug. 27. 20:58
 28/33 A kérdező kommentje:

27-es, de most megint fognak találkozni?

Annyi a fejlemény, hogy anyuka eljött hozzam személyesen a level után. Nem meglepő, otthoni gondjai vannak. (Bevallom, miután elment, sírtam is.)

Mindenhova vitte a gyereket már, de a lényeg, hogy az óvónők egyszerűen nem mondjak el neki, ha gond van a gyerekkel.

Az igazgatónő neki azt mondta, hogy azért nem fordul a pedagógiai szakszolgálathoz, mert ő bízik a kollegaiban, hogy majd ok megoldják (!!!!!!!!!).

Én pedig rájöttem, hogy nem a gyerek vagy a szülei érinthetetlenek, hanem az óvoda egyszerűen LUSTA lépni. Nincs kedvük ezzel többet fogalkozni, időt és energiát szánni az ügyre.

Kíváncsian várom a polgármester válaszát.

2020. aug. 27. 23:39
 29/33 anonim ***** válasza:
78%

Ez a legrosszabb amikor a szülő nem tud róla. Kivánxsi leszek hogy a bbeszélgetésetwk után milyen lesz a kisgyerek.. gondolom otthon azért majd beszél vele. Persze ha javul akkor majd az igazgató mossa kezeit meg veri a mellét ,hogy ugye megmondtam megoldják a kolégák... Biztosan ez lesz. Az ilyen nem igazgatónak való... A gyereket nem csak ugy beadod. Nekik a lelküket is kellene óvniuk nem csak leülni(tisztelet a kivétel) és pletykálni meg telwfonozni

Sajnos nálunk is volt összevont csoportban mikor rá kellett orditanom az ovonőre merr észre sem vette hogy bementünk mrt telefont nyomta mint a süket... Én elvenném aztis tőlük. Más munkahelyen is tilos ittmeg ment a facebook feszt..

2020. aug. 28. 05:52
 30/33 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező Hála a jó égnek nem már, más osztályba kerültek.

De nézd attól mert valakinek vannak gondjai otthon, még lehet normálisan gyereket nevelni.

2020. aug. 28. 12:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!