Ha a gyereked bánt egy fiatalabbat, és a szülője megfenyegeti, te mit lépnél?
"ne bántsd, mert tőlem kapod vissza és azt megemlegeted"
A mondat második részét sürgősen felejtsd el. Bicskanyitogató, hogy egy felnőtt megfenyeget egy kisgyereket. Bőven elég rászólni, hogy mit ne tegyen, mert nem szabad.
Nem értem, mivel zavarnád össze. Ha őt bántják, rászólsz arra, aki bántja. Ha ő bánt valakit, őrá szólsz, hogy nem szabad. Mindegyik ugyan azt jelenti, hogy nem szabad SENKINEK SENKIT bántani, nem azt, hogy a te pártodon állok, vagy a másikén.
Megmondanám (és más nem csak mondaná), hogy velem keménykedjél, ne a gyerekkel!
Addig oké, hogy rászólsz (és csak szólsz), hogy nem bántunk másokat, de te is tartsd magad hozzá! Már csak azért is, mert nulla követendő értéket közvetítesz, ha tiltás közben fenyegetsz.
Hogy mi van? A gyereknek tilos a bántalmazás (a tiédnek is és másoknak is), neked viszont szabad? Ezt hogy gondolod? Rossz példát mutatsz, ráadásul hamar eléred, hogy a kislányod egyedül játsszon, mert nem lesz szülő, aki a gyereked közelébe engedné.
Hogy mit lépnék én, mint szülő? Kedves hangon megígérnék neked egy feljelentést ezért, és kérném a szülőtársakat is.
te most komolyan egy 2-3 éves gyereket akarsz megfenyegetni???
egy ekkora gyereknek a nála kisebb gyerek nem társ hanem játékeszköz. egy ekkora gyerek egy kisebbel pusztán csak "babázik", amit esetleg csak ledob, vagy arréblök, ha talál jobb játékot.
ha te iylet mondanál az én gyerekemnek, akkor azt hiszem, a válaszom az lenne, hogy sürgősen fogd vissza magad és ne gyere a gyerekem közelébe, különben tőlem kapsz és azt megemlegeted.
a sajátodat neveld, ne másét.
A fő kérdésig azt hittem, kamaszokról van szó. De hogy 1-2-3 éves gyerekek, fel nem foghatom, ezt hogy gondolod.
1. A gyerekre rászól a szülő, tehát reagál.
2. Egy 2-3 évesnek hiába mondod, hogy "olyat kapsz, hogy megemlegeted", ő ezt nem érti meg.
3. Azt szeretnéd elérni, hogy senki ne verekedjen. És ezt veréssel fenyegetéssel teszed. Szerinted ez nem zavarná össze a gyereked???
El nem tudom képzelni valóságban a szitut, hogy egy 2-3 évest egy idegen anya veréssel fenyegessen. Hát tőlem is olyat kapnál, hogy megemlegetnéd, pedig nyugodt ember vagyok...
Érdekes. AZ én fiam nagyon nyámnyila természetű, nagyon mulya. Mégsem verte meg senki, 1-2 évesen. Mert ott voltam mellette, és ha kellett megvédtem. Értsd: fizikailag közéjük álltam, akkor ugye semmit nem kell tenni, mert egy gyerek nem üt meg felnőttet, vagy arrébb vittem a gyerekem. Ennyi. Nem kell fenyegetőzni, meg bántani egy kisgyereket.
Ha az én gyerekemet fenyegetnéd, nem tennéd zsebre, amit kapsz.
Majd én megnevelem, ha bántja a másik gyereket, te ne szólj bele, pláne ne fenyegesd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!