Ha egy internetes oldal egy felhasználója emailben megfenyegeti az oldal üzemeltetőjét, hogy a szerveren vírust helyez el, az mennyire büntethető cselekmény?
Ez találó hasonlat. De ennek nem hinném, hogy bármilyen következménye is lenne. Ennyi erővel bárkit fel lehetne jelenteni, aki olyanokat mond a másiknak, hogy "mindjárt lekeverek neked egyet". Vagy ez más? Tényleg nem tudom felmérni ennek a komolyságát, mert nem értek a büntetőjoghoz, ezért kérdezem.
Kicsit utánanéztem én is a BTK-ban. Én úgy értelmezem, hogy a fenyegetés önmagágban csak akkor büntethető, ha minősített esetről van szó, azaz élet ellen irányul. Más esetben a fenyegetés csak egy eszköz valamilyen egyéb jogsértés elkövetésére, amivel ki akarnak valamit erőszakolni valaki más hátrányára. Jelen esetben azonban a fenyegetés nem eszköz, csak amolyan ökölrázás, hogy "ez lesz meg az lesz". Persze talán megkérdezek egy jogi szakértőt is. Csak abban reménykedtem, hogy ezen az oldalon is akad valaki, aki biztosan ért hozzá.
Azért köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!