Megfenyegettem a gyerekemet. Hogyan tudom jóvá tenni, ha még tudom?!
Tegnap rosszat álmodott, velem aludt. Nagyon ritkán alszik velem, ilyenkor másnap este tudja, hogy egyszeri alkalom volt, egyszer bepróbálkozik, aztán alszik a helyén. Ma nem, ma visított teli tüdőből, hogy velem alszik. Elmondtam neki szépen türelmesen, hogy még van egy csomó dolgom, satöbbi. Aztán egy idő után betelt a pohár (rossz napom van), és kivettem az ágyból, kivittem a bejárati ajtó elé, és megmondtam, hogy ha nem hagyja abba a ordítást, akkor a kutyákkal fog aludni az udvaron.
Utána visszatettem az ágyba, el is aludt hamar. Nekem meg bűntudatom van, amiért így megfenyegettem. Vajon mennyire marad ez meg benne? Hogyan lehet jóvá tenni? 2 éves egyébként.
:) Ne aggódj, semmi baja nem lesz-
Én amikor a fiam kisebb volt, és hiszti volt este, mert nem akart aludni, akkor azzal fenyegettem meg, hogyha nem alszik el, akkor a pincéből feljönnek a pincemanók, és minden játékát, autóját leviszik a pincébe..Csak akkor kapja vissza, ha egyedül a sötét pincébe ő maga lemegy.. Annyira bevált, hogy mindig elaludt..A fiam felnőtt ember ma már, és nem is olyan régen meséltem neki. Semmire nem emlékezett már, de jót nevetett rajta...
A 10 évesem arra sem emlékszik, hogy kétszer járta a kiscsoportot.
Nem hiszem hogy a gyereked emiatt fog évekig pszichológushoz járni, bár tényleg nem egy szerencsés mondat volt.
:-) mondd el Neki reggel, hogy buta voltal este, nem kellett volna ilyet mondanod, sajnlod,de nem tudod azt sem garantalni hogy masor,hasonlo idegallapotban nem fog elofprdulni, es attol ugyanugy szereted,de abban a helyzetben mindenkivel akkor tesz a legjobbat ha elmegy lefekudni hiszti nelkul!
jaaaa es a pince-padlas-agy alatti manokkal, mumusokkal valo ijesztgetessel jobb vigyazni.ugyan gyermekpszichologusra nem volt szuksegem,de a mai napig nem lepek kozvetlen az agy melle, be ne rantsanak!:-):-):-) koszonjuk a szomszed bacsinak...
Szerintem is kiheveri!
Bár én a mai napig emlékszem arra hogy 2-3 éves koromban anyu néha azt mondta, hogy elmegy világgá, ha nem hagyjuk abba a rosszalkodást. Nővérem 5 évvel idősebb, ő jót kuncogott ezen, hiszen tudta hogy úgyse megy el, de én mindig nagyon megijedtem!
39 éves vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!