Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megfenyegettem a gyerekemet....

Megfenyegettem a gyerekemet. Hogyan tudom jóvá tenni, ha még tudom?!

Figyelt kérdés

Tegnap rosszat álmodott, velem aludt. Nagyon ritkán alszik velem, ilyenkor másnap este tudja, hogy egyszeri alkalom volt, egyszer bepróbálkozik, aztán alszik a helyén. Ma nem, ma visított teli tüdőből, hogy velem alszik. Elmondtam neki szépen türelmesen, hogy még van egy csomó dolgom, satöbbi. Aztán egy idő után betelt a pohár (rossz napom van), és kivettem az ágyból, kivittem a bejárati ajtó elé, és megmondtam, hogy ha nem hagyja abba a ordítást, akkor a kutyákkal fog aludni az udvaron.

Utána visszatettem az ágyba, el is aludt hamar. Nekem meg bűntudatom van, amiért így megfenyegettem. Vajon mennyire marad ez meg benne? Hogyan lehet jóvá tenni? 2 éves egyébként.

2013. ápr. 25. 21:10
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hagyd annyiban a dolgot.nem hiszem hogy emlékezni fog rá, de ha nagyon gyötör a bűntudat, holnap elmondod neki hogy anya bután viselkedett tegnap, nem haragszol rá.
2013. ápr. 25. 21:13
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyelek is meg :) engem ma pár hónapja az 5 évesem olyan szinten kikészített, hogy elővettem az utazótáskát, hogy pakolhat, ha ennyire nem tetszik neki itt. Persze volt sírás meg minden, de 10 perc múlva ugyanolyan rossz volt:) Van ez úgy, hogy kibukunk, pláne ha meg se hallgatnak és úgy üvöltenek. Ember vagy. Van, hogy hülyeségeket csinálunk mi is, de mi ez az élet nagy gondjaihoz képest!
2013. ápr. 25. 21:15
 3/9 anonim ***** válasza:
79%

:) Ne aggódj, semmi baja nem lesz-

Én amikor a fiam kisebb volt, és hiszti volt este, mert nem akart aludni, akkor azzal fenyegettem meg, hogyha nem alszik el, akkor a pincéből feljönnek a pincemanók, és minden játékát, autóját leviszik a pincébe..Csak akkor kapja vissza, ha egyedül a sötét pincébe ő maga lemegy.. Annyira bevált, hogy mindig elaludt..A fiam felnőtt ember ma már, és nem is olyan régen meséltem neki. Semmire nem emlékezett már, de jót nevetett rajta...

2013. ápr. 25. 21:27
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A 10 évesem arra sem emlékszik, hogy kétszer járta a kiscsoportot.

Nem hiszem hogy a gyereked emiatt fog évekig pszichológushoz járni, bár tényleg nem egy szerencsés mondat volt.

2013. ápr. 25. 21:30
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem eléggé összejöttek a dolgok (megcsalás,válás,költözés,szülés,baba és a dackorszakos 2éves),sokszor vagyok ingerült sajnos,sokszor mondok neki olyat amit később megbánok.Vagy elmagyarázom,miért szaladt ki a számon,vagy bocsánatot kérek vagy rögtön azt mondom hogy csak vicceltem, sosem tenném meg,amivel befenyítettem.Ilyenkor mondja is h ugye csak vicceltél anya?ugye csak butaságot mondtál anya?A lényeg h tudja h nagyon szeretem és sosem ártanék neki.Reggel beszéljétek meg,ne legyen bűntudatod,bár tudom ez nehéz.Mi is emberek vagyunk.
2013. ápr. 25. 21:50
 6/9 Babeli Zurzavar ***** válasza:
100%

:-) mondd el Neki reggel, hogy buta voltal este, nem kellett volna ilyet mondanod, sajnlod,de nem tudod azt sem garantalni hogy masor,hasonlo idegallapotban nem fog elofprdulni, es attol ugyanugy szereted,de abban a helyzetben mindenkivel akkor tesz a legjobbat ha elmegy lefekudni hiszti nelkul!

jaaaa es a pince-padlas-agy alatti manokkal, mumusokkal valo ijesztgetessel jobb vigyazni.ugyan gyermekpszichologusra nem volt szuksegem,de a mai napig nem lepek kozvetlen az agy melle, be ne rantsanak!:-):-):-) koszonjuk a szomszed bacsinak...

2013. ápr. 26. 03:37
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baja nem lesz hidd el,lelki beteg sem,de legalább megértette,néha muszáj keményebbnek lenni.
2013. ápr. 26. 08:31
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerintem is kiheveri!

Bár én a mai napig emlékszem arra hogy 2-3 éves koromban anyu néha azt mondta, hogy elmegy világgá, ha nem hagyjuk abba a rosszalkodást. Nővérem 5 évvel idősebb, ő jót kuncogott ezen, hiszen tudta hogy úgyse megy el, de én mindig nagyon megijedtem!

39 éves vagyok!

2013. ápr. 26. 12:04
 9/9 anonim ***** válasza:
Meguntam 2,5 évesem sorozatos esti kijárkálását, ez kell, az kell..stb. egy este azt mondtam ha mégegyszer kijönnek (a nagyobb 4,5) kiteszem őket az udvarra. A kicsi bepróbálkozott, ki is tettem kb fél percre. A legnagyobb problémája az volt hogy piszkos lett a talpacskája. Azóta viszont elég megkérdeznem kitegyem-e máris tudja hogy nem császkálunk, alvás van.
2013. ápr. 26. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!