Milyen szempontok alapján választottatok óvodát? Hol kerestek?
Nincsen az ismerős körömben óvodás gyerek, így nem tudom megkérdezni,miért oda ieattak be. tehat amire kíváncsi lennék, hogy honnan lehet tájékozódni? Mire figyeljek?
Nagy divat most a magán óvoda, tényleg annyival jobb? Mennyibe kerülnek? És igaz h évekkel előre kell jelentkezni? Köszönöm a válaszokat!
Maximum egy óra távolságra legyen tömegközlekedéssel.
Legyen udvara több játékkal. Ne legyen zsúfolt, tehát vagy pici terem kevés gyerek vagy nagy terem sok gyerek.
Legyen rendes az óvónő.
Ne legyen gond, ha ebéd után is ott szeretném hagyni néha.
Ne legyen büntetés az oviban.
Megnéztem, hogy az udvaron hogy viselkednek az óvónők a gyerekekkel, ez volt a döntő. Állj az ovi udvara mellé és hallgasd, miket mondanak nekik, észreveszik e, ha valaki sír vagy valakit bántanak.
Nem keresgéltem nagyon. Megnéztem a körzetes oviról a véleményeket és tetszett.
Kifogtunk egy jó óvónőt, aki megtanítja nekik a hagyományainkat, ünnepeinket, megtanítja őket arra, hogyan fejezzék ki az érzelmeiket. Az udvaron játek van, jártak kirandulni, vagy fagyizni, gyümölcsöt esznek, és odafigyelnek rajuk. Imadta a fiam, mai napig emlegeti.
És állami ovi. Azért nem olyan rosszak...
7. vagyok. Akkor még nem volt kötelező az ovi 3 éves kortól. Akit tudtak lepattintottak az utolsó évig, amikor már kénytelenek voltak felvenni. Nálunk a kistesó volt az indok, pedig már akkor is 4 éves volt.
Nálunk továbbra is csak a körzetesben van esély felvételre.
Ilyen irányban dolgoztam, nagyobb eséllyel találni Magyarországon jó állami óvodát, mint államit, erről egy másik kérdésnél írtam viszonylag hosszan, ezért nem gépelem le újra:
júl. 19. 19:02
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__ovoda..
Ha szűkült a kör, körvonalazódik számodra, melyek közül választanál, akkor javaslom, nézz el az elérhető óvodák udvaraira, amikor kint vannak a gyerekekkel, figyeld a pedagógusokat. Ha van mód, beszélgess velük, bár erre nincs idejük, hanem kizárólag ritka, speciális esetekben.
És kérd el a helyi nevelési programot (másolatét, vagy url linket).
Ugyanakkor a jogszabályokhoz nemigen értek, nem tudom azt, hogy mekkora lehetőséged van államiak közül választani, vagy csak a körzetibe vehetik-e fel gyermeked, én mégis ott kezdeném a helyedben az érdeklődést. De ha tudsz jó magánt, megkockáztathatod, sok pénzért, te tudod. Akkor már waldorf (bár nem mind az, ami annak hirdeti magát). Vagy állami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!