Az óvodában tényleg nincs reggeli?
8 körül viszem a lányomat, előtte itthon mindig kap valamit. Ha időben kel, akkor rendesen leül reggelizni, ha nem, akkor is legalább egy kifli, vagy turmix, vagy ivójoghurt vagy ilyesmi, hogy ne totál üres hassal menjen.
Az oviban 9-kor kapnak tízórait. Ez azért nem olyan nagy valami szokott lenni nálunk. Párizsis kenyér teával, kalács kakaóval, gabonapehely tejjel, májkrémes kifli paprikával, ilyesmik. Utána a délelőtt folyamán még kapnak gyümölcsöt. Az ebéd viszont mindig jó, tartalmas.
Nálunk is hivatalosan tízórait kapnának(egy szelet kenyér zöldséggel krémmel vagy felvágottal)de előre hozták reggeli címen(9ig folyamatosan adják a gyerekeknek) tízórait meg a szülők visznek az oviba, zöldséget, gyümölcsöt(10kor kapják)
Ez így barátibb, mert sok gyerek nem szívesen eszik reggel hatkor-hétkor egyből felkelés után.
Nalunk akik koran mennek azok vihetnek valami nem maszatolos kajat reggeli gyanant.
Pl En sokszor 6 kor viszem le a gyereket,olyankor rakok Neki par kekszet vagy 1 croasant,ilyesmiket.
Negyed 6 kor keltem,haromnegyedkor indulunk.abban a fel oraban orulok ha szegenyem annyira felebred,hogy elsetaljon az oviig.nem tud olyan koran,es ilyen gyorsan reggelizni.
Amikor én voltam ovis, én mindig ettem otthon ovi előtt egy gabonapelyhes tejet, vagy szenyót.
A szüleim a munkájuk miatt mindig korán , kezdésre vittek oviba.
Tehát etesd meg otthon a gyereket és nincs probléma 😘
NÁlunk akik nagyon korán érnek be, azok vihetnek be egy szendvicset, amit megehetnek még jóval a tízórai előtt a csoportszobában egy kisasztalnál.
Szerintem ez ovi és óvónő függő.
A mi ovinkban úgy van, hogy reggeliznek 8 korul (mi nyolcra járunk, akkor már sok gyerek javában eszik). Ez általában kenyér vajjal, lekvárral, felvágottal vagy péksüti. 10-kor gyümölcsöt kapnak és délben ebédet.
Én értem mire gondol a kérdező. Nálunk is van, aki 7-re viszi a gyereket vagy korábban (6-tól lehet vinni). Na most az a gyerek, aki fél 6-6 körül kel, nem biztos hogy kibírja ebédig a 10- kor kapott negyed cikk almával. És az sem biztos, hogy tud otthon reggelizni. Vagy mert akkor még korábban kellene kelnie, vagy mert egy félálomban felébresztett gyereknek lehet, hogy még étvágya sincs
Jártam hatra dolgozni. Olyan fáradt voltam ébredés után, hogy az evés volt a legutolsó gondolatom. Reggel nyolcig nem is bírtam enni semmit és ezzel a kollégáim többsége így volt, mert senki nem akart elmenni kajaszünetre (egyesével kellett kivenni). Alighanem egy kisgyerek is hasonlóan működik. Az enyém biztosan
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!