Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ketten voltak az egèsz oviba...

Ketten voltak az egèsz oviba a gyerekeim?

Figyelt kérdés
Nagyon ciki, de nem tudom kire hagyni a kèt gyerekemet. A pàrom szülei nagyon messze vannak, az èn anyukàmat meg 1,5 ève szívre műtöttèk, apukàm dolgozik. Pàrommal mindketten olyan helyen dolgozunk,ahol nem kellett abbahagyni a munkavègzést.(postàn) Egyszerűen nem tudok mit csinàlni,nem betegek, nem tudom őket kire hagyni. Az òvonők egy rèsze kedves, màsokon làtni, hogy fel vannak háborodva miért viszem őket.Rossz szülőnek hisznek. Egy kèt napot néha hugommal megtudok oldani,ha a fèrje otthon van, csak van egy 8 hónapos kicsi neki elèg arra néznie.Padhelyzetben vagyok. Még a táppènz lenne megoldás az egyikünknek , mit gondoltok?
2020. márc. 20. 05:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
58%
Táppénz és patt helyzet,
2020. márc. 20. 06:08
 2/12 anonim ***** válasza:
2%
Nem tudja valamelyikőtök magával vinni?
2020. márc. 20. 06:14
 3/12 anonim ***** válasza:
97%

2!

A postára? Vagy ha esetleg kézbesítő, akkor majd az óvodás ott gyalogol mellette? Okos...

Ha nem tudod megoldani, akkor oviba kell vinned, ez egyértelmű.

2020. márc. 20. 06:47
 4/12 anonim ***** válasza:
57%
Az patthelyzet
2020. márc. 20. 06:49
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy rossz szülő. Barátnőmnek sulis lánya van, persze a megígért ügyelet nincs. 2 naponta viszi egy belvárosi étterembe magával, minden nap tömegközlekedve, bár nemsokára bezárnak ők is. Vagy táppénz, de ha nincs más, akkor ne foglalkozz vele. Ha postán dolgoztok, lehetne annyi eszük, hogy ne ítélkezzenek, főleg, hogy korlátozva van, hogy milyen gyerekek járhatnak oviba, nem viccből viszitek.
2020. márc. 20. 07:39
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem viccből viszed. Akiknek szól az ügyelet, az az egyedülálló szulo es aki olyan helyen dolgozik ami nem zar, nem zarhat be. Pl posta, esetleg majd bank(ebbe nem vagyok biztos) elemiszerbolt, egészségugy
2020. márc. 20. 10:04
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Akár csúnyán néznek, akár nem, olyan helyen dolgozol/dolgoztok, ami nem áll le, és nem vihető be a gyerek.

Különben is az volt a lényege az egésznek, hogy otthon legyen a gyerek, ne a szülei munkahelyén, főleg nem a nagyszülőknél.

Ti jártatok el helyesen.

A helyi ügyeletes oviban 6-7 gyerek van naponta (összevont ügyelet a város óvodáiból). A szüleik egészségügyben, szintén postán, anyuka élelmiszerboltban (apuka külföldön), vagy egyéb hasonló helyen dolgoznak, ahol nem tudják másképp megoldani.

2020. márc. 20. 10:41
 8/12 anonim ***** válasza:
45%
Téged tényleg az érdekel, hogy valaki csúnyán néz? Egyébként ebben a helyzetben ki az aki fel van háborodva? Ezt látásból hogy állapítod meg?? Nem inkább te veszed a szívedre, hogy nem tudod most azt csinálni, mint a többiek?
2020. márc. 20. 11:27
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Ne foglalkozz velük,muszáj vagy vinni!

A mi lányunk is jár oviba, 5en vannak kb.

Muszáj. Apuka orvos, én nővér vagyok, dolgoznunk kell,értük, s mindenkiért!

Nem foglalkozok vele,ki mit mondd! Te se tedd!

2020. márc. 20. 12:05
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Számíts rá, hogy jelzik majd, máshová kell vinned őket, mert ez az ovi a két gyermekre már nem szervez ügyeletet. De ha nincs más megoldásod, persze hogy menjenek óvodába. Otthon nem lehetnek egyedül. Amig a posta nem áll le, nektek dolgozni kell, és mindenki hálás is lehet nektek, amiért megteszitek. Aki otthon tud maradni, az a ti kockázatotokat is csökkenti, hiszen velünk már nem utazol együtt a villamoson, és a gyerekünk nem fertőzi a tiedet az oviban (és viszont).

De az orvos, ápoló, boltos, postás, áramszolgáltató és a gyerekeket őrző pedagógus meg még egy csomóan bejárnak amunkahelyre, pont, hogy a többiek otthon lehessenek.

Akinek a tekintetében rosszallást látsz, azt egyszerűen kérdezd meg, hogy szerinte mit kellene csinálnotok a gyerekekkel.

2020. márc. 20. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!