Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gáz ha a gyerekeim megunt...

Gáz ha a gyerekeim megunt játékait becsomagolva felrakom a padlásra?

Figyelt kérdés
Nem adom el, nem ajándékozom el, csak őrzöm. Az én gyermekkori játékaimbol is van egy pár. Én is vigyáztam mindenre, ők is vigyáznak a dolgaikra.
2020. febr. 14. 12:57
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem gáz. Csak jól csomagold be. Az időjárás meg a kártevők nem kedveznek nekik.
2020. febr. 14. 13:06
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ez természetes. Anyukámnál pl így lett egy csomó játék az unokának, így oda nem is kellett vinni semmit. :)

Annyi, hogy én szelektálok. Amiket fölöslegesnek tartok, azokat elajándékozom olyanoknak, akiknek szüksége lehet rájuk, amik kedvesebbek, értékesebbek, azokat elrakom.

2020. febr. 14. 13:08
 3/19 A kérdező kommentje:
Bárkivel beszéltem erről, szinte mindenki bolondnak nézett.
2020. febr. 14. 13:11
 4/19 anonim ***** válasza:
26%

Szerintem semmi értelme. Tönkremennek. Tapasztalatból tudom. Max egy-két kedvesebb játékot tettem el én is, de ezek apróságok.

Én el szoktam adni, és veszek belőlük új játékokat. Annyival is kevesebbe kerül.

2020. febr. 14. 13:17
 5/19 anonim ***** válasza:
91%
Mert egy csomó ember azonosul ezzel a francos fogyasztói társadalom felfogással és alig van már kultúrája az ilyen tárgy-mentésnek. Mindenki eladja vagy ilyenek..
2020. febr. 14. 13:18
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem tök jó. Nekem semmi gyerekkori játékom nincs, pedig jó lenne ha eltettek volna valamit a szüleim.
2020. febr. 14. 13:25
 7/19 anonim ***** válasza:
96%

Mikor kicsi voltam, édesanyám el akarta ajándékozni a plüssállataimat, barbibabáimat más gyerekeknek. Nem engedtem, anyám szerint önző voltam.

A lányom 2 éves, de egy db plüssállatot, babát nem vett neki senki, az a maci lett neki is a kedvence ami nekem volt, azzal alszik azt nyüstöli, viszi mindenhová, ahogy én. Most várom a kistesót, anyám mostmár belátja, hogy nem önző voltam, hanem előrelátó.

Az unokáknak is meg fogok őrizni mindent, ami jó állapotban marad, és remélem a gyerekeim is így fognak tenni miután meghaltam.

2020. febr. 14. 13:27
 8/19 A kérdező kommentje:
De jó ezt olvasni, örülök hogy más is így gondolkozik.
2020. febr. 14. 13:47
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ezt tedd, ugyanis nem tudhatod, melyik az a játék, amelyik annyira megragad az emlékezetében, hogy 10-20 év múlva szeretné újra kézbe venni.

Nekem volt egy rózsaszín plüss egerem, nagyon ronda volt :) de szerettem. Anyukám kidobta, mikor nagyobb lettem, mert hogy úgyis olyan ronda. Aztán ötezerszer megbánta, mert olyan sokszor kérdeztem meg később, hogy az az egér megvan-e még...

2020. febr. 14. 14:26
 10/19 anonim ***** válasza:
87%

Gáznak nem mondanám, bár én nem látom sok értelmét. Oké nyilván a kedvenceket eltenni jól becsomagolva egy vízhatlan dobozba jó ötlet, évek múlva lehet majd nosztalgiázni. Ugyanakkor minden egyes játékot, majd később ruhákat, könyveket, rajzokat, kacatokat őrizgetni szerintem teljesen felesleges (persze ha szerinted nem akkor tarts meg mindent, azt csinálsz ami akarsz).

Amikor a szobámat átalakítottuk akkor 11, 1.költözéskor 14, 2.költözésnél 19 éves voltam. Szoba átalakításakor az összes olyan játekot amivel nem játszottam vagy már nem kellett odaadtuk egy rokon kislánynak. A többi fel lett pakolva a padlásra. Költözéskor 2 hét! telt el azzal, hogy minden egyes könyvet, játekot rajzokat kiválogassunk. Mondanom sem kell a köztes időben hozzá sem lett nyúlva a dolgokhoz. A második költözésnél kb mindent kiszanáltunk, összesen 1 doboz/fő van amiben nekem pl a régi oklevelek, érmek, kupák, kis szobrok, ajándékba kapott apróságok vannak. Anyukám a gyerekkori fényképeket, pár rajzot és nagymamámtól maradt emlékeket tartotta meg. Tesóm mondjuk az összes játékautóját megtartotta, ezek díszkémt funkcionálnak (mondjuk szerintem csak porfogó :D).

Szerintem ez a gyüjtögetés egy rossz szokás de ha neked rosszul esne megválni a dolgoktól akkor tegyel el minden fontosat. Ne érdekeljen más mot gondol.

2020. febr. 14. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!