Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ti nénizitek az óvónőket?

Ti nénizitek az óvónőket?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy csak nekem fura. Negyvenes korosztály a gyereke óvónői, amúgy aranyosak, fiatalosak.

A leveleiket Zsóka néni, Adri néni néven írják alá, a szülőin is így beszélnek egymásról (“Adri néni fogja elmondani, mit tapasztaltunk az elmúlt hónap során” stb.)

Talán csak azért, mert magam is elmúltam negyven, de nekem marha fura. Én a keresztnevükön szólítom őket, de hallottam, ahogy ma az öltözőben egy másik anyuka azt mondta: “Zsóka néni, szeretnék kérdezni valamit”.

2020. jan. 14. 12:18
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
90%
A neven szólítottam, normálisan, pont ugyanúgy, mint minden mas szülő. Néniként akkor szólítottam ha a gyerek akart valamit, vagy ha neki utaltam az óvónőre.
2020. jan. 14. 12:21
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Pont mint az első.
2020. jan. 14. 12:22
 3/22 anonim ***** válasza:
61%
Nincs jó megszólítás. A keresznevén nem szólíthatod, mert udvariatlan. Mit lehetne mondani? Kovács kisasszony? Feketéné? Hölgyem? Asszonyom? Marad a Zsuzsa néni. Ha nem tetszik neki, majd szól.
2020. jan. 14. 12:23
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Mint az első.
2020. jan. 14. 12:23
 5/22 anonim ***** válasza:
88%

3!

Már miért ne lehetne a neven szólítani?

2020. jan. 14. 12:28
 6/22 anonim ***** válasza:
93%

Mondjuk nálunk már iskolások, de attól függ, tegeződnek-e.

A két gyerekemnek összesen öt tanítója van. Ebből három magázódik, őket nénizi mindenki, el is várják. Akik tegeződnek, azokat én simán a keresztnevükön szólítom. Eleinte volt, aki őket is nénizte, de nagyon béna volt - velünk egy korú, sőt, sok szülőnél fiatalabb, harmincas nők - szerintem már mindenki leszokott róla.

2020. jan. 14. 12:28
 7/22 anonim ***** válasza:
81%
Hát én nem tegeződtem se óvónőkkel, se tanárokkal,mde ettől még a keresztnevunkon szólítottuk egymást.
2020. jan. 14. 12:30
 8/22 anonim ***** válasza:
65%
#12.28 Mert nem illendő. A keresztnéven szólítás bizalmas. Tudom, hogy egy ideje nagy divatja van ennek, például orvos és rendőr így próbál közvetlen lenni, de bankban vagy okmányirodában nem fognak Lajosnak vagy Mónikának szólítani, mert nem illik.
2020. jan. 14. 12:42
 9/22 anonim ***** válasza:
94%
Óvónő vagyok. Mi tegeződünk a szülőkkel, a legtöbben néniznek (anno 22 évesen is, amikor kezdtem), én a keresztnevükön szólítom őket, vagy Édesanya/Édesapaként.
2020. jan. 14. 12:56
 10/22 anonim ***** válasza:
94%

Az óvónőket néniztem, de mindkettő anyám lehetett volna. Illetve amikor volt eg fiatal, akkor olyankor néniztem, ha gyerekek között voltam, hallotta a gyerekem is.

Most iskolában ugyanígy teszek. Ha beszélek róla, akkor X néni. Ha mellettem van a gyerek és olyankor szólítom meg, szintén X néni. Ha csak simán beszélgetünk, akkor a keresztnevén szólítom.

2020. jan. 14. 13:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!