Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Oviban milyen gyakran kérdezit...

Oviban milyen gyakran kérdezitek az óvónőket a gyerekről? Mondanak maguktól is valamit?

Figyelt kérdés
Nekem alig mondanak valamit, ha kérdezgetek is max annyit mondanak hogy minden rendben van vele, pedig nagyon-nagyon kíváncsi lennék miket csinál a lányom egész nap az oviban. Csak nagy ritkán ha valami történik pl. leönti magát azt elmondják az óvónők de ennyi. Kiscsoportos, ő maga nem mindig mondja el mi volt aznap az oviban, hiába kérdezem.
2015. nov. 16. 15:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Minden nap elmondják, amikor találkozok velük. Igaz, ez sajnos ritkán van, mert olyan korán viszem és olyan későn hozom el őket, hogy többnyire az összevont csoportos óvónővel találkozom.
2015. nov. 16. 16:24
 2/8 anonim ***** válasza:
Én nem mehetek be a csoportszobába, ők elvileg nem hagyhatják ott a többi gyereket, így csak akkor tudok velük beszélni, ha kihívom valami konkrét kérdés miatt, de ezt csak akkor teszem, ha fontos.
2015. nov. 16. 17:18
 3/8 anonim ***** válasza:

Szinte soha nincs alkalmam kérdezni a gyerekről, vagy bármiről, mert a csoportszobába nem mehetek be, ők meg alig jönnek ki, van, hogy úgy adom be a gyereket reggel, hogy senkit nem látok.

(Ez mondjuk azért rossz, mert simán tolvaj is bejöhetne az óvodába...)

2015. nov. 16. 18:46
 4/8 anonim ***** válasza:
46%
Játszik, barátkozik, elveszi azt a játékot a másik elől, amit ő is kinézett magának, aztán egy kis megbeszélés az óvónénivel, hogy ezt hogyan kellene (kivéve, ha már tök jól beszélget és tud kérni, de három évesen még azért ott van és bele is fér a dolog, hiszen nem egymással, hanem egymás mellett játszanak, az összefonódás maximum tárgy körüli). Jó esetben az óvónéni játszik velük, rajzolgatnak-maszatolnak, versikéznek. Kábé erről szól a kiscsoport egy átlagos napja. Nem lehet huszongyerek szüleinek egyesével elmesélni, hogy Katika ma kettőt lépett jobbra, utána vágott egy cuki arcot és ellépett inkább jobbra. Nagy élmény anyának, apának, főleg ha első gyerek, hogy miként fejlődik és mégis miként nyilvánul meg, sokat nevet-e vagy csak ücsörög csöndben, de ezt képtelenség átadni. Csak, ha valami kirívó történik. Ha jól érezte magát, akkor azt mondják el, ha valami történt, akkor meg azt, és kiscsoportban legyen ez elég. Később meg már ő maga is mesélni fog.
2015. nov. 16. 21:21
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Akkor nálunk szuper rendesek az óvónők, dadák. Minden nap mondanak pár szót. Kiscsoportos ikreim vannak. Elmondják, hogy aznap jó kedvük volt, vagy nem annyira, aludtak, ettek, kakiltak, stb. Sőt még néha egy-két kedves kis történetet is elmesélnek.

Egyszer még az is előfordult, hogy valamit elfelejtettek elmesélni és később felhívott az óvónő. Nem nagy dologról volt szó, inkább csak figyelmességből.

És ez nekem és a többi szülőnek is nagyon jól esik.

2015. nov. 17. 10:53
 6/8 A kérdező kommentje:
Na én is valami olyasmire gondoltam amit az utolsó írt. Nem kell minden lépéséről beszámolniuk nyilván, de azért annál hogy minden rendben volt, kicsit többet szeretnék hallani.
2015. nov. 18. 09:12
 7/8 anonim ***** válasza:
Persze, jó lenne, de azért az mégiscsak fontosabb, hogy a többi gyerekre vigyázzon az óvónő, minthogy velem beszélgessen.
2015. nov. 18. 16:57
 8/8 A kérdező kommentje:
Jó hát azért hetente 2 perce azért van az óvónőnek. Azért nem hiszem hogy az a normális hogy a szülő nem is találkozik az óvónővel. Reggelente szoktunk 1-2 szót váltani, akkor a csoportszoba ajtajában, illetve délben (én ekkor megyek érte ebéd után) mindkét óvónő ott van, nem hiszem hogy akkora kérés hogy mondjanak valamit. Mondom nem minden nap várnám el. Ugyanannyi idő alatt amíg elmondja hogy minden rendben volt, akár pár szóban kifejthetné azt is hogy miket szokott csinálni, kivel játszik, evett-e... Na mindegy hát ez van.
2015. nov. 18. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!