Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Akkor ez így teljesen normális...

Akkor ez így teljesen normális mindenki szerint?

Figyelt kérdés
Oviban 28 gyerek egy csoportban. 2 óvónő és egy dadus van velük. 25 gyerek nem jàrt közösségbe, 3 volt bölcsis. A 3 ex bölcsisnek nem okozott gondot az ovikezdés, viszont a többi gyerek heteken át sírt, hogy nem akar oviba menni. Eltelt már 4 hónap, vannak akik beszoktak, de lett olyan gyerek, aki lelkibeteg lett az ovitól és nagyon sok gyerek sír szinte egész nap és piros, bedagadt szemmel várják a szüleiket. Nyilván 3 felnőtt 28 gyerekre nagyon kevés, de ez így normális? Amíg nem volt gyerekem is mesélték, hogy nehéz az ovikezdés, de most már érintett vagyok a témában és én felháborítónak tartom ezt ebben a formában. Nagyon sajnálom a gyerekeket. Ti hogy látjátok ezt?
2019. dec. 21. 17:25
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
41%

Most az egész óvodában van 30 gyerek és rá 3-4 óvónő, ahol mi élünk, régen egy csoportban voltunk ennyien szintén ennyi óvónővel, mégsem sírtunk, elvoltunk és játszottunk egymással.

Nem kevés az óvónő. A gyerekek pedig általában szeretnek játszani és más gyerekek között lenni. Tehát lehet csak szimplán otthon sincs ezeknél a gyerekeknél minden rendben, ezért távol a szülőktől még annyira sem. Én sok szülőt ismerek és látom, hogy semmi türelmük a gyerekükhöz, főként látom ezt ott, ahol több gyerek van, és egyszerűen inkább eltolják maguktól a gyereket, mintsem leülnének és türelmesen játszanának velük. Akkor szerinted a szülőktől távol, ahol azért vannak szabályok, előírások, ott mit vársz? Azért lehet 1-2 gyerek, aki nehezen szokik be, mert félénk, vagy eleve ilyen típus. na, de azért, hogy egy csomó gyerek 4 hónap után ne szokjon be, hát ott elég nagy bajok vannak. De nem biztos, hogy az óvónőkben. Mert akkor a többi gyerek sem érezné jól magát.

2019. dec. 21. 18:14
 12/34 A kérdező kommentje:
Értem. És örülök, hogy ez nem általános jelenség.
2019. dec. 21. 18:36
 13/34 anonim ***** válasza:
59%
Honnan tudod ezeket, ha a te gyereked bölcsibe jár??
2019. dec. 21. 18:39
 14/34 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk nincs beszoktatás, viszed a gyereket aztán kész, nem tűnt fel hogy baja lenne bármelyik gyereknek is
2019. dec. 21. 18:48
 15/34 anonim ***** válasza:
81%
A szülőkkel, családdal lehet gond a gyerekeknél. Nem mindenről az ovi (suli) tehet.
2019. dec. 21. 19:00
 16/34 anonim ***** válasza:
81%
Ezért is örülök, hogy az enyémek vegyes csoportba jártak, évkezdéskor kb. 5 új gyerek volt csoportonként, néha évközben is jött még 1-1 új. Mindig volt pár nagycsoportos, akik "pártfogásba vették" a kicsiket, ez is megkönnyítette az óvónők dolgát. Az én fiam első barátja is egy nagycsoportos lány volt, gyorsan megszokta az ovit. Tavaly volt egy nagyon sírós, anyukától nehezen elváló kisfiú, láttam, hogy reggel a nagyobb lányok már alig várták, hogy bemenjen, nagyon szerették. A kisfiú mindig sírt érkezéskor, anyuka alig tudta leszedni magáról, nem akart bemenni a csoportszobába, de miután elment, pár perc múlva már semmi baja nem volt. A hiszti csak anyukának szólt, ezt az anyuka is tudta és nagyon jól kezelte a helyzetet (az óvónők is).
2019. dec. 21. 20:55
 17/34 anonim ***** válasza:
73%
A korosztályos csoport sokkal jobb és ott sem szokott gond lenni.
2019. dec. 21. 20:57
 18/34 anonim ***** válasza:
93%
Én is úgy gondolom, hogy sokkal inkább van baj a szülőkkel. Az ilyen beilleszkedni képtelen gyerekek borzasztóan el vannak kényeztetve, ahhoz vannak szokva, hogy csak ők vannak a középpontban és mindenki velük foglalkozik. Ezért nem tudnak beilleszkedni egy közösségbe ahol nem ők a világ közepe. Nálunk sem volt soha több óvónő, nem is nagyon kell. És pont azért nem kell mert előbb-utóbb a gyerekeknek is meg kell tanulni, hogy nem fog mindig mindenki velük foglalkozni. Tudniuk kell valamilyen szinten önállósodni már egészen kicsi korban is a saját szintjükön.
2019. dec. 21. 21:04
 19/34 anonim ***** válasza:
92%
Valószínűleg itt sincs gond, csak kibic anyuka szokás szerint mindent jobban tud. Nyilván nincs ott egész nap, honnan tudná, hogy 15 gyerek folyamatosan ordít.
2019. dec. 21. 21:05
 20/34 A kérdező kommentje:
Köszönjük 19es az okoskodást. Egyrészt az Önkormányzatnál dolgozom és panaszkodnak a szülők, másrészt az összes anyukát ismerem és szoktunk beszélgetni, akármennyire hihetetlen ez számodra.
2019. dec. 21. 21:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!