Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Akkor ez így teljesen normális...

Akkor ez így teljesen normális mindenki szerint?

Figyelt kérdés
Oviban 28 gyerek egy csoportban. 2 óvónő és egy dadus van velük. 25 gyerek nem jàrt közösségbe, 3 volt bölcsis. A 3 ex bölcsisnek nem okozott gondot az ovikezdés, viszont a többi gyerek heteken át sírt, hogy nem akar oviba menni. Eltelt már 4 hónap, vannak akik beszoktak, de lett olyan gyerek, aki lelkibeteg lett az ovitól és nagyon sok gyerek sír szinte egész nap és piros, bedagadt szemmel várják a szüleiket. Nyilván 3 felnőtt 28 gyerekre nagyon kevés, de ez így normális? Amíg nem volt gyerekem is mesélték, hogy nehéz az ovikezdés, de most már érintett vagyok a témában és én felháborítónak tartom ezt ebben a formában. Nagyon sajnálom a gyerekeket. Ti hogy látjátok ezt?
2019. dec. 21. 17:25
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
95%

Nálunk 30 gyerek volt, de nem ez volt a helyzet. At első pár hónapban voltak sírások, de csak egy kisfiú volt, aki több hónap után is állandóan sírt. Mondjuk ő még 6 éves korában is az anyjával aludt.

És te mit tartasz felháborítónak? Hogy sírnak a gyerekek? Azért ha egy gyerek 4 hónapon át minden nap egész nap sír, akkor ott komoly gondok vannak a gyerekkel.

2019. dec. 21. 17:34
 2/34 anonim ***** válasza:
22%
Nem nem normális hogy azoknak a gyerekeknek is oviban kell lennie akiknek az anyja otthon van.
 3/34 anonim ***** válasza:
93%
Szeptember óta nem szokott be a 25 gyerek többsége? Ez nem lehet igaz.
 4/34 anonim ***** válasza:
90%
Nem normális. Elég fura gyerekek.
2019. dec. 21. 17:51
 5/34 anonim ***** válasza:
75%

Én nem lepődök meg ezen. Amennyi idióta szülő van a mai világban csak bőgőmasinák vannak. Ha sír a gyerek, ők is sírnak, merthát szegény gyerek lelke. Nem viszik közösségbe, mert nehogy elkapjon valamit, vagy nehogy megnyalja Pistike sáros lapátját.

Te is közelítesz efelé.

2019. dec. 21. 17:53
 6/34 A kérdező kommentje:
Én közelítek efelé? Miért is? Az én gyerekem bölcsibe jár. Azt nem tartom normisnak, hogy ilyen nagy létszámú csoportok vannak, és nem tudnak így foglalkozni a gyerekekkel rendesen. Vagy nem ez az oka annak, hogy nem tudnak beszokni? Gondolom ott ülnek és sírnak, a 3 felnőtt meg nem bírja ellátni a feladatait. Egyébként nem mind a 25 gyerek problémás, írtam, hogy volt aki beszokott, de még mindig nagyon sokan nem.
2019. dec. 21. 18:04
 7/34 anonim ***** válasza:
95%
Számomra ez hihetetlen. Ugyan még csak egy ovis gyerekem van, így csak az ő csoportjáról van tapasztalatom, de ott azért a gyerekek többsége 1-2 hét alatt beszokott. Egyszer-egyszer vannak nehezebb reggelek, de az hogy 25 gyerek négy hónapja sír, azt nehéz elhinni. Ha a volt bölcsisek nem lennének jó kedvűek, azt hinném az óvónőkkel van a baj
2019. dec. 21. 18:04
 8/34 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem normális.
2019. dec. 21. 18:05
 9/34 A kérdező kommentje:
Nem írtam olyat, hogy 25 gyerek 4 hónapja sír.
2019. dec. 21. 18:09
 10/34 A kérdező kommentje:
A 3 gyereknek egyáltalán nem okozott problémát, vigyorogva mentek már az első nap. A maradék 25-nek nehéz volt az indulás, de azért kb 15 beszokott és csak néha hisztizik reggel. Viszont elég sokan még mindig egész nap üvöltenek.
2019. dec. 21. 18:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!