Kiscsoportos nem mehet kirándulni. Többi lent?
Kislányom kiscsoportba jár, és az óvodájában az a szokás hogy kiscsoportosokat nem visznek kirándulni messzebbre. Ez nem is lenne gond, csakhogy vegyes csoportba jár, amiben a legtöbb gyerek középső vagy nagycsoportos, és hallja hogy mennek, és most szembesült vele, hogy ő nem mehet. Szerintem teljesen jogosan érzi, hogy kimarad valami jó dologból. Sírt szegény, amikor beszéltünk erről. Annyira sajnálom szegényt, mert szívesen menne. Még az sem vigasztalta, hogy Apával otthon lehet (ami ritka, és máskor örül, ha elviszi valahova), sem az, hogy egy szuper programot helyeztem kilátásba, ő a csoportjával menne.
Nem tudom, hogyan segithetnék neki, és igazságtalannak érzem a helyzetet, hiszen a kicsik is ugyanúgy a közösség tagjai. Másfelől ezen nyilván az előző éveken a többiek is átmentek, ők is megértették, az én kislányomnak is meg kéne értenie... de attól ez még nem lesz igazságos.
Még azon gondolkoztam, rákérdezek az óvónőknél, Apával együtt lehet e csatlakozni. A férjem úgy gondolja, túl fog rajta lépni a kislány és már megvan, hogy hova viszi az ovis kirándulás helyett.
Vegyesek az érzelmeim...
Az aggodalmam azért van egyrészt, mert nem szokott ilyenen sírni, másrészt mert hiába bármilyen szuper program, nem biztos, hogy felér a csoportjával most már, majdnem 4 évesen (évvesztes) .
Került valaki esetleg hasonló helyzetbe, és ha igen akkor hogy oldotta meg? Vagy én reagálom túl?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Hogyhogy hogy oldotta meg? Úgy h el kell magyaazni a gyerekenk, h az a szabály h kiscsoportosok nem mehetnek, és a szabályokat be kell tartani. Jövőre majd mehet ő is. Én egyetértek amúgy h kicsiket még nem visznek messzebbre. Majd megnyugszik.
Túlreagálod.
Az én lányom is vegyes csoportba jár, és lesznek még ilyen külön programok, ahova a kicsik nem mennek-pl nálunk csak a nagyok mennek úszni, csak a nagyokat viszik bábszínházba.
Nálunk pl van fél napos kirándulás mindenkinek, és egész napos csak a nagyoknak.
Ezen mindenki átesik, először fogadd el te, és utána a kislányod is el fogja fogadni.
Rajtad érzi azt, hogy te bizony megsértődtél ezen. Az általános, hogy nem visznek kiscsoportosokat messze kirándulni. A rendszert kellene neked elfogadni, mert akkor tudod a lányodat is megnyugtatni.
Most nem megy, majd jövőre.
Szerintem is fel kell tudni ezt dolgozni, de elég döbbenetes rendszer.
8 csoportos oviban dolgozom vegyes csoportokkal és minden óvónő képes arra, hogy elvigye a kicsiket is bármilyen programra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!