Ovis kiscsoportos vagy középcsoportos gyereketeket nem piszkálják a társai, ha pukizik vagy wc, , baleset" történik?
Nálunk ez oviba még nem volt ciki.
Most kisikolásként is szerintem megtezsik föleg a fiuk.
Amikor ovis voltam, emlékszem, egyik ovitársam egyszer bepukizott, utána ő volt a Fingos Norbi.
Anno tehát nagyon kemény alázások mentek ilyenekért.
Mai napig nem emlékszem a vezetéknevére...
Fiam van... még az iskolában is vicces (szerintük) ha valaki pukizik :D De tudom fokozni: férjemnek 40 évesen is vicces... van, aki nem nő ki belőle.
Baleset sosem történt, csak bölcsiben az első pár pelenka nélküli napban, szóval ezt nem tudom. A fiam sosem piszkálta a pajtásait ilyen esetben, sőt jó óvónők mellett a gyerek kb tudomást sem vesz róla, észre sem veszi, ha a másiknak ilyen gondja van.
De amúgy elmondom neked, hogy az egyik legabszurdabb gyerek/ifjúsági könyv, amit olvastam mostanában az Doktor Proktor pukipora. Igen, pont arról szól, ami a címe: egy porról, amitől fingani lehet, ráadásul akkorát, hogy kilő az űrbe. Milyen ez, ha nem vicces? Imádják a gyerekek...
Nem kell a te félelmeidet elültetni benne, mert csak azt éred el, hogy szorongani fog, nehogy véletlenül kicsússzon egy kis puki, és majd akkor ő lesz onnantól a rossz.
Az unokahugom dettó, kifejezetten élvezi ha odadörrenthet vki orra alá.
Én úgy gondolom, hogy családon belül ebből nem kéne ügyet csinálni, akkor később a gyerek se fog.
De ha a gyerek azt tanulja otthon hogy ha vki pukizik azt ki kell csúfolni vagy ki lesz csúfolva, akkor azt is fogja tenni.
Teljesen életszerűek az (eddigi) válaszok. :) Életkori sajátosság ovisoknál (meg a kicsit idősebbeknél, és kicsit ifjabbaknál) a végtermékeken való viccelődés. Freud azt figyelte meg, hogy a szobatisztaságra neveléskor (bölcsődés kor) az ánusz a leghangsúlyosabb erogén zóna, meg általában az ürítéssel kapcsolatos szervek, ami logikus is abban az életkorban. De a megelőző és köv. életszakaszban se mellékes. Átfedik egymást az erogén zónák, pl baba korban a száj a legdöntőbb (mindent szájjal vizsgál), ovis korban meg a fiúk nemi szerve (fallikus korszak), de általában a nemi szervek a legfőbb erogén zóna ekkor (ödipusz komplexus és elektra komplexus a lelki vetülete, testileg meg 4 évesen tetőzik az onániára való hajlam).
Lelki vetülete az anális korszaknak is van,
ánusz->analízisre való hajlam.
A majdani tini korra és felnőtt korra befolyásolja az analitikus képességeket, hajlamot az, hogy miképp zajlott a szobatisztaságra nevelése a korábban még kisgyermekkorúnak.
Lehet kedvesen néha elviccelni, ha pukizik a kisgyermek, de általában ignorálni érdemes, felnőtt részről. Az ovisok meg hadd kacagjanak ezen. :) Nyilván a túlzásoknak elejét kell venni, de ha általában ignorál a pedagógus az oviban, akkor nem szoktak benne ragadni a témában az ovisok aktuálisan. Időnként előjön, annyi meg kell is. :)
(Volt már olyan ovisom -kislány-, akire otthonában rendszeresen vigyáztam, és akkor is fennhangon közölte, hogy pukizott, amikor észre se vettem. De neki ez érdekes volt. A legtöbb ovis ilyen. :-) Teljesen normális.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!