Mit lehet erre válaszolni, hogy mi a motivációm az örökbefogadásra? Miért szeretnék gyereket. Ez ösztönös, mindig is nagy családra vágytam. Ezt nem lehet szavakkal leírni.
1-es vagyok és egy lassan 3 éves örökbe fogadott kisfiú anyukája...
én semmit nem készültem a pszichológusi vizsgálatra, mert fogalmam sem volt mi lesz, úgy voltam vele, majd ott kiderül és válaszolok arra amit kérdez őszintén...
nem kell erre készülni :) nem kell félni tőle, hogy húúú most aztán milyen nagy dolgokat kérdeznek és arra milyen válaszokat várnak..
bármiylen hihetetlen szerintem azt veszik legjobb néven ha látják, hogy a válaszok spontán a szívedből-lelkedből jönnek és nem egy előre "betanult" szöveg amivel meg akarsz felelni..
elbukni ezen csak az tud akinek komoly pszichés problémája van...
nem probléma ha közben lombikoztok, emiatt a tegyesznél semmilyen hátrány nem ér titeket, alapítványoknál talán van olyan kikötés, hogy ne lombikozzon akkor már a pár, de ebben sem vagyok biztos... csak ha közben sikerül a lombikprogram azt be kell jelenteni a tegyesznél :)
"Hajlamos vagyok mindent tulizgulni. Szeretek mindenre felkeszulni."
Hát sajnos a sok okos könyvben egyetlen szót sem írnak a WC kagylóba gyömöszölt maciról, vagy a zongorába hintett rizsről. Szóval rengeteg dolog van, amit spontán, ott helyben, azonnal le kell reagálnod majd a gyerek viselkedésével kapcsolatban, anélkül hogy egy könyvet átnézhetnél előtte, vagy megkérdezhetnéd itt a gyakorin.
Add magadat, a spontán önmagadat. Ha nem vagy túl szétszórt, és hangulatember, akkor sikerülni fog ugyanarra a viselkedésre - ugyanazt a válaszreakciót produkálni. [Erre ugyanis kényesek a gyerekek. Ha elsőre nevetsz a zonrorába szórt rizsen, másodjára már nem háborodhatsz fel! :-) A következetlenség elbizonytalanítja őket, és nem érzékelik a számukra oly szükséges határokat.]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!