Downos babát örökbelehet adni? Milyen sors vár rá ha megtartom és örökbeadom?
"...és a családját nulla információ birtokában is rögtön megbélyegzik, kirekesztik, lesajnálják, átnéznek rajtuk, alsóbbrendűként kezelik"
sérült gyermeket nevelő szülő vagyok... oltári nagy baromságot írtál már bocs :)
és hogy ezért vetetnél el egy down-os babát... hát jobb ha nem írok erre semmit...
kérdező : amellett, hogy van egy vér szerinti sérült gyermekem, mellette van egy örökbe fogadott is, de ő egészséges... sok betegséget elfogadtunk volna a férjemmel, de szabtunk egy határt... és nem azért mert nem tudnám őt szeretni, hanem 40 évesen tudom, hogy nincs már annyi energiám arra, hogy fejlesztésekről fejlesztésekre járjak, mint 15 éve a lányommal évekig... sajnos Magyarországon szerintem is kevesen fogadnak el down-os babát, szóval sajnos nagyobb a valószínűsége annak, hogy otthonban fog felnőni, minthogy családban a lemondasz róla..
Kérdező, hány hetes terhes vagy és mennyi időd van dönteni?
A kérdés alapján úgy gondolom, hogy nem szeretnéd megtartani, de sajnálnád elvetetni, ezért gondolsz örökbeadásra. Vannak, akik kifejezetten down-os gyerekeket fogadnak örökbe, pl. a tévében egy műsorban is láttam egy családot, akik 8 down-os örökbefogadottat nevelnek. Saját gyerekeik már felnőttek, és ők most erre tették fel az életüket. Természetesen nagyon ritka az ilyen, ezért azt gondolom, ha van még időd a döntésig, nézz utána ezeknek, vedd fel a kapcsolatot a Down-alapítvánnyal, találkozz ilyen örökbefogadókkal, ha ez lehetséges. Megértelek, én is csak akkor lennék nyugodt, ha tudom, hogy valakinek a kezébe adhatom a gyermekemet, ha én nem tudom vállalni.
Kedves Kérdező!
Hogy vagy? - Remélem nemtört nagyon össze... - tényleg beteg volt? - Emberségesek voltak veled?
Sok erőt kívánok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!