Csak engem "áldott meg a sors" olyan gyerekkel (16 hónapos a lányom) aki mellett nem lehet házimunkát végezni, főzésre gondolok elsősorban?
Normális.
Amúgy sok szénhidrátot eszik?
Az én kislányom is ilyen, emiatt ráccsal leválasztottuk a konyhát. Na a pakolás zavarna a legkevésbé, de mi van ha magára rántja a forró kaját...
Most hogy van rács, a rácsnál áll és nézi mit csinálok. Ha zöldséget pucolok, akkor hamm-mal jelzi, hogy kér belőle...
Amúgy eljátszik sokszor egyedül, szépen, de ha valamit csinálok az nagyon érdekli :D
Nálunk nem eszik sok szénhidrátot, mégis nagyon aktív.
Az én kisfiam is ilyen. Ha a konyhában mosogatok, akkor ő kinyitja a szekrényt és kiveszi az ételhordókat, vagy a kenyérpirítót szerelgeti. Aztán előveszi a seprűt és a lapátot és próbál sepregetni. Ha már nem mosogatok, akkor húz engem, hogy menjek vele építőkockázni.
Én este felé főzök holnapra, amikor már az apja is itthon van és játszanak.
Ő sem sok szénhidrátot eszik. Ilyen a temperamentuma.
Próbáld ki, hogy csökkented a cukrot az étkezésekből. Ne cukrozd a teát (finom gyümölcsteák is vannak), vagy adjál neki cukormentes gyümölcslevet. Hozzá van szokva, hogy ízesen iszik, ezért nem fogadja el a vizet. Erről le kell szoktatni, mert a fogai is kárát látják majd.
Péksütit, cukrozott tejkészítményeket csökkenteni kéne, mert valószínűleg ezekhez is hozzászokott, azért nem eszi a gyümölcsöt, zöldséget.
A cukor tuningolja ám a gyerekeket, főleg az aktívabbakat. Most már nehéz lesz lehozni róla, de valamit valamiért.
Mintha az én lányomról lenne szó!! :) (15hós)
Az a szerencsém,hogy a párom két műszakos,ezért amikor délutános mindent megtudok csinálni,mindennap főzök,de amikor délelőttös csak kétnaponta tudok!
Ha neki állok főzni 10 percig elvan amég kinem pakol minden lábast,fazekat,aztán ordít,hogy menjünk ki anya!!!
Valahogy kikell bírni! Az a baj,hogy ilyenkor semmi nem köti le a figyelmét!!:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!