Örökbe fogadó szülőket akik igazán gyereket akarnak, nem családi pótlékot, hol lehet találni?
19-es ez tényleg így van? jogilag? mert tegyük fel az anya eltitkolja az apa elől a terhességet és mondjuk a gyermek fél éves korában szerez róla tudomást, hogy van egy gyermeke akit örökbe adott a nő... semmit nem tud tenni? - mert az apa oldaláról nézve ha ilyen történik azért elég kegyetlen dolog ez...
20-as.. ilyen esetről viszont tényleg meséltek nekünk.. egyrészt igen az anya lemond "kényszerből" másrészt hallottam olyat is, hogy a végén visszalépett, miután mindennel elhalmozták... szóval leendő örökbe fogadó szülők.. csak okosan! :) egyik ismerősömmel pl az történt, hogy szóltak nekik, hogy van egy baba- nyílt örökbe fogadással... erre a vér szerinti anyuka elmondta, hogy ő szeretné megkapni az anyasági támogatást is+ a gyest is a baba után... csak így adja oda nekik, mert hát neki 3 gyereke van még otthon, nincs miből eltartani a többit... ismerősömék természetesen elköszöntek a nőtől...
19-es vagyok.
1.
Nem jellemző, hogy egy nő eltitkolná a terhességét, és ha utólag kiderül, akkor az apa kapálózna a gyerek után.
Véleményem szerint futó, egyéjszakás kapcsolatok esetében lenne csak mód eltitkolni a terhességet. Ha két ember tartja egymással a kapcsolatot, akármilyen rendszertelenül is, de azért találkozik egymással, akkor előbb-utóbb a férfi észreveszi, hogy a nő terhes. Vagy jóakaratú ismerősök figyelmeztetik erre.
2.
Tegyük fel, hogy mégis sikerült eltitkolni a férfi elől a terhességet.
Ha nincs a nő kezében apasági nyilatkozat - és ebben az esetben nincs, mert azt a leendő apuka még a szülés előtt megejtette volna, ha szóltak volna neki, de nem szóltak - szóval ha ez nincs meg, akkor az újszülött születési anyakönyvi kivonatába nem kerül be a vér szerinti apa. Ha a férfi utólag mégis megtudja, hogy született egy gyereke, akkor a bíróságon kérheti/kérhetné az apaság megállapítását. Ha időközben azonban a gyereket örökbeadták, akkor a gyereknek az örökbefogadással megszűnik a vér szerinti családjával mindenfajta kapcsolata, így mondhatni eltűnik a rendszerből az a gyerek, akinek az esetében az apaságot a példában szereplő férfi elismertethetné.
"9-es... ez azért nem így van mint ahogy te elképzeled :) mert tegyük fel megzsarolja... onnantól kezdve ember kereskedelemnek számít... ha ilyet tett volna a szülőanyuka velünk, rohantam volna a rendőrségre és a pénz átadásánál le is tartóztatták volna azonnal... tehát ettől nem kell félni :)"
Kedves 10-es!
Örökbefogadó anyuka vagyok és leírnám saját tapasztalataimat minderről.
A mi esetünkben bizony megtörtént mindez,tehát zsarolás,anyagi segítség kérése... inkább mindenemet odaadtam volna,minthogy visszaadjam a gyermeket akit már magaménak éreztem !!!
Sokat tudnék mesélni, nagyon sokat!
Már 8 éves a gyermekem és életem legjobb döntése volt az ő örökbefogadása!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!