Tőlem máj.1-től megvonták a családi pótlékot és a
gyest, mi után a férjem, gyerekem apja Angliába ment. A
papírjaimat elküldték Angliába, mert rám is azok a
szabályok vonatkoznak, mivel a férjem ott dolgozik!
Miért, mikor mi itthon vagyunk?
Figyelt kérdés
E mail-ben kérdeztem az államkincstárt,hogy mikor várható valami fejlemény,de válaszra se méltattak!Most kezdte a gyerekünk az ovit és fogalmam nincs,hogy mit tudnék csinálni,mert itthon vagyok,nem dolgozom,nem is tudnék,mivel érte kell még mennem korán,mert mert nem még nem alhat ott,közben nem tudom ,hogy él-e még a biztosításom!! A férjem se kapott még semmilyen levelet ez ügyben! Mit tudnék tenni??
2014. szept. 8. 10:46
1/9 anonim válasza:
Ha a lányod ovis lett, akkor a gyes megszűnt. A családi pótlék csak abban az esetben szűnik meg, ha a férjed Angliában igényli a családi pótlékot. Ugyanis két országban nem kaphatsz.
De olyan nincs, hogy a férjed kimegy dolgozni, és hopp mindent megszüntetnek minden ok nélkül..
2014. szept. 8. 10:50
2/9 anonim válasza:
az angliai családi pótlék fog nektek járni, ezzel jobban is jártok, csak az államkincstár adhatta volna tovább, ilyen esetben Anglia küldi a különbözetet mellé, kiegészítve az angliai családi pótlékra
annyit nem is értek, hogy ezt eleve nektek kellene intézni, megigényelni az angliait, ezzel lemondani az itthonit, vagy megigényelni az angliai különbözetet, itthon meg továbbra is kapni az itthonit
az, hogy az államkincstár magától nekiállt intézkedni, érdekes..
2014. szept. 8. 10:53
3/9 anonim válasza:
gondolom a gyes-re is az vonatkozik, amit fentebb írtam a családiról
2014. szept. 8. 10:53
4/9 anonim válasza:
*tényleg, ahogy első írja a gyes csak agyerek 3 éves koráig jár
2014. szept. 8. 10:54
5/9 anonim válasza:
Feltételezem, hogy a férj megkérte Angliában a családi pótlékot, és ezért álltak le a magyarral.
És mivel a kérdezö nem kap semmit, valószínüleg a férj költi el ott a pénzt.
2014. szept. 8. 10:55
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Azt tudom,hogy a gyes 3 évig jár,a mi gyerekünk most lesz 3 éves,de 5 hónapja nem kapunk semmit!!!Visszamenőleg érdekes lesz mindezt orvosolni!! Amúgy a férjem vette föl a családit,lemondta és én azonnal kitöltöttem az igénylést az én nevemre,de,mivel nem dolgozom még,a férjemnek kellene utalniuk kint!Biztos vagyok benne,hogy a gyerekem apja nem tesz ilyesmit,hogy szépen lenyúlja!!! A gyest viszont nagyon nem értem!!!
2014. szept. 9. 09:27
7/9 anonim válasza:
Én ugyan igy jártam....
2014. szept. 10. 11:07
8/9 anonim válasza:
Férjem Angliában dolgozik júniusba meg igényelte Angliában a családi pótlék különbözettett azóta nem jött semmi szeptemberi családi pótlék és anyasági támogatásom nem jött meg a bank kártyára így be mentem érdeklődni a Debreceni MÁK-hoz amikor közölték velem a Budapesti MÁK Nemzetközi osztály felfüggesztette a családi pótlékom felhívtam őket és közölték velem Magyarországon nem vagyok jogosult családi pótlékra ezért felszólították augusztus 19 az Egyesült Királyságot mivel párom ott dolgozik hogy a családi pótlékot nekik kell fizetni értem én de mégse. Május végén vettük fel a kapcsolatot a Nemzetközi osztállyal és ők világosítottak E 411 forma nyomtatványról hogy azt kell kitölteni a családi pótlék különbözethez csatolni hozzá a papírokat és a gyerekek anyakönyvi kivonatát! Akkor most tényleg nem értem májusba segítséget kapunk és július végén pedig felfüggesztik a családi pótlékom és az anyasági támogatást. Segítséget szeretnék kérni mi ilyenkor a járható út? Hozzá téve család segítővel is felvettem a kapcsolatot azt mondták utána járnak ennek 1 hete de valahogy még nem csörrent meg a telefonom.
2014. szept. 10. 11:20
9/9 anonim válasza:
Sziasztok! Mi most készülünk kimenni, azaz a férjem előre. De ha ott igényeljük majd a csaldit, akkor itt leállítják? És mi lesz a köztes hónapokban?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!