Örökbe fogadó szülőket akik igazán gyereket akarnak, nem családi pótlékot, hol lehet találni?
Mégis a nyílt örökbefogadás a népszerűbb, mert azért norm ember csak kíváncsi rá, h kinek a gyerekét fogadja örökbe. Nem mindegy, h drogos anyukáét, súlyos betegét, vagy olyanét, aki nem is akart tudomást venni a terhességéről, így hát végigbagózta-itta azt.
Amit leírtál, ahhoz annyit, h oké, veletek nem történt ilyen. De simán megtörténhet, anyuka meg gyszerűen letagadja, h pénzt kért. Viszont mivel feljelentetted a rendőrségen, már vonja is vissza a nyilatkozatát. Oké, lehet, h nem ez történne, de benne van a pakliban és én pl. félnék. Az meg, h elmondod a gyereknek, h örökbe fogadtad, még nem védi meg a családodat attól, h a vér szerinti szülő a gyerek nyakára járjon, zaklassa, keresse, még ha nincsenek is jogai.
Ja és mi van akkor, ha a te örökbefogadott gyerekedet valaki elismeri sajátjának? Mondjuk a vér szerinti apuka. Tényleg érdekel.
köszönjük a válaszokat nem volt mindegyik hasznos de köszönjük.
nem szeretném ha itt bárki össze veszne .
tisztázzunk le pár dolgot tisztán látás érdekében.
hugom azért szeretné örökbe adni mert fiatal, 19 éves .és sajnos nincs munkája semmije, és nem szeretné hogy a babának nélkülöznie kelljen, családunk sem áll sajnos úgy hogy azt tudjuk mondani hogy ne tegye mert mi anyagilag is támogatjuk. sajnos.
mert támogatjuk de ezt a lényeges, és egyben szinte a legjelentősebb problémát nem tudjuk megoldani. Tisztában van vele, mivel jár ez, hogy olyan lesz mintha nem is lett volna soha gyereke.
esélyt nem látok hogy meggondolja magát, az meg hogy az apuka meg gondolja magát, az lehetetlen .
Annyinak örülök, hogy ha már lelépett HálIstennek nem voltak olyan dolgai hogy ivott, mivel folyton kocsival volt és nem cigizett. drogozni meg főleg mivel pénze sem lett volna rá, hugomnál ez ugyan úgy fent áll mondjuk nem azért nem iszik mert vezet, hanem mert nem bírja.
én nem mondanám, hogy a nyílt örökbe fogadás népszerűbb... akikkel együtt jártunk a tanfolyamra, mindenki a titkosat választotta... minket is beleértve (csak mi egy véletlen folytán megismertük az anyukát ezért változtattunk)
hogy titkolná el hogy pénzt kért mikor az átadásnál buktatod le?:) ott le is tartóztatják rögtön így nem tudja visszavonni :)
feljelentem a szülőanyát zaklatásért, ha ilyet tenne... előbb-utóbb csak megunná :) - vagy leülnék beszélgetni vele négyszemközt és megpróbálnánk közös nevezőre jutni... - fiamat se fogom "eltiltani" a szülőanyukájától.. ha meg szeretné keresni 16 évesen én mellette leszek és támogatni fogom...
a tanfolyam lényege, hogy mindenre felkészítsenek minket... miért ne mondta volna el a tanácsadónk ha ilyen esetei lennének? egyszerűen akkor az ember arra az elhatározásra jut, hogy a titkos örökbe fogadást választja és kész... nincs mitől félni... nyílt örökbe fogadásnál is hazudhat a szülőanyuka az életéről, hogy ivott-e cigizett-e van-e betegsége... nem kell mindent készpénznek venni amit ő mond...
apuka ... hááát ez jó kérdés :) fogalmam sincs mi lenne ha jönne egy pasi hogy az ő fia... őszintén mondom, fogalmam sincs, hogy én mint a gyermek törvényes szülője van-e arra jogom, hogy megtagadjam a dns vizsgálatot ebben az esetben... mert első lépésként én ezt tenném... de van-e jogom hozzá? passz... és van-e neki bármihez joga? passz... azt tudom a mi esetünkben, hogy az apuka tudta hogy babát vár a nő... adott neki pénzt, hogy vetesse el, de már későn ment.. nem tudta (szerencsére :) ) tud róla, hogy megmaradt a baba ennek ellenére egy telefon erejéig sem kereste az anyukát utána... én úgy gondolom ezzel a hozzáállásával hallgatólagosan lemondott róla... de hogy a törvény erre mit mond, lenne-e bármihez is joga, erre nem tudok válaszolni...
# 12/17
Szerintem te egyszerűen túl sok filmet nézel.
Sziasztok! Bár nem a kérdésre válaszolok én sem, muszáj leírnom az alábbit. A 8-as hozzászólóval értek egyet, nagyon szimpatikus, jól látja a helyzetet, számos olyan eset van, amikor eltitkolja a terhességét az anya, holott a családja segítene neki.
Sajnos a további hozzászólásokból sok helyen látszik, mennyire elítélik a vér szerinti anyákat (nem lesz milliomos, mit akarja meggondoni magát, pénzt kér, stb.).
Azt nem tudom, mennyire jellemző ez a pénzkérős dolog, az viszont sokkal gyakoribb, hogy a leendő örökbefogadók „fizetik le” a vér szerinti anyát. Nem feltétlenül arra kell gondolni, hogy a kezébe nyomnak egy nagyobb összeget, hanem egyszerűen azzal, hogy elhalmozzák mindennel, esetleg lakást vesznek ki neki, míg a hozzájuk közeli kórházban megszüli a gyerekét olyan helyzetbe hozzák, hogy végül már „nem mer” visszakozni akkor sem, ha esetleg gondolna rá. Hiszen annyi jót kapott ezektől az emberektől. Nem ilyen átgondolt hatás-reakció ez, de elég beleképzelnünk magunkat a helyzetbe: mindenki kedves, mindenki ránk vár, mindenki bennünk bízik – egyszerűen baromi kellemetlen ilyenkor nemet mondani. (Olyan pszichés hatás ez, mint mikor vesz valaki egy baromi drága dolgot, és utána nem akar tudomást venni arról, hogy esetleg nem is kellene neki, vagy nem ilyen, hanem tudat alatt meggyőzi magát, hogy ez a jó választás, különben önellentmondásba kerülne.)
A kérdezőnek: szerintem a húgod először menjen el egy tanácsadásra (akár a TEGYESZ-be, de én a Mózeskosár Egyesületet ajánlanám, ők nem közvetítenek örökbefogadásokat, tehát nem fűződik érdekük a rádumálásra, viszont a legrégebbi szervezet, amely segíti az örökbefogadások szereplőit, és nem mellesleg nagyon jó fejek), járja körül a témát rendesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!