Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Örökbe fogadó szülőket akik...

Alexandra9517 kérdése:

Örökbe fogadó szülőket akik igazán gyereket akarnak, nem családi pótlékot, hol lehet találni?

Figyelt kérdés
A húgom állapotos, és a "barátja" most hagyta el, mikor már több mint 6hónapos a baba, hugom alapból nem szerette volna a babát de a srácc elhitette vele hogy ő ott lesz nekik mindig és megoldanak mindent. erre most jut eszébe hogy ő kiköltözik románba és leszarja az itthoniakat. Hugom úgydöntött örökbe szeretné adni hogy legalább a babának jó legyen.
2014. szept. 18. 17:05
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
87%
2014. szept. 18. 17:23
 2/25 anonim ***** válasza:
18%
Mi van akkor, ha valaki örökbe fogadja a babát és a húgod később meggondolja magát és mégis igényt tart a gyerekre?
2014. szept. 18. 17:39
 3/25 anonim ***** válasza:
74%
Én is a Bölcső Alapítványt ajánlom.
2014. szept. 18. 17:46
 4/25 anonim ***** válasza:
78%
Most változtak a nyílt örökbefogadás szabályai. Az anya a gyerek 6 hetes koráig visszamondhatja a lemondó nyilatkozatát, sőt a baba bármelyik hozzá tartozója nyújthat be igényt a nevelésre. Értitek, csóri örökbefogadó szülők bevásárolnak, kialakítják a babszobát, jól beleélik magukat, h szülők lesznek, hazaviszik a babát, és 3 hét múlva a vér szerinti szülő közli, h bocsika, de kérem vissza a gyereket, meggondoltam magam.
2014. szept. 18. 17:55
 5/25 anonim ***** válasza:
19%
Es szerinted a verszerinti szulot nem lehet megerteni emiatt, utolso? Szerinted mint erzo, emberi lenynek nem faj, hogy a sajat gyerekerol lemond? Inakbb gondolja meg magat, ha ugy erzi.
2014. szept. 18. 19:47
 6/25 anonim ***** válasza:
67%
Biztos fáj utolsó, de ha én nem tudok róla gondoskodni és az örökbefogadást mellett döntők, akkor 3 hét múlva sem leszek milliomos.
2014. szept. 18. 20:17
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
ahogy írták alapítványoknál és TEGYESZ-nél is lehet örökbe fogadó szülőket találni... én csak annyit mondanék a kérdezőnek, hogy higgye el egy örökbe fogadó szülő sem a családi pótlékért (13 000ft) fogad örökbe...
2014. szept. 18. 21:25
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
6-os! biztos nem lesz milliomos, én örökbe fogadó szülő vagyok és beszélgettünk erről a tanácsadónkkal, mert nálunk is ott volt az a 6 hét, amíg nem érezhettük biztonságban magunkat... elmondta, hogy a legtöbb esetben, amikor a babát visszakérik arról van szó, hogy a szülőanya eltitkolja a terhességét a család elől is, és egy véletlen folytán (utolsó eset pl náluk, hogy kipostázták a taj kártyáját a babának és a család ekkor jött rá) kiderül és összefog a család, és segítenek az anyának hogy ne kelljen örökbe adnia... ilyen esetben talán a szülőanya "butasága" hogy nem meri elmondani a családnak milyen helyzetbe került, nem gondolja hogy a családja mellé állna... persze lehet hogy első pillanatban kitagadnák, csak aztán később döbbennének rá mire kényszerítik a lányukat ezáltal.. ezt nem lehet tudni... szóval amikor visszakéri az anya, inkább ilyen esetekről van szó, nem arról, hogy a szülőanya milliomos lesz... csak egyszerűen mellé áll a családja és a segítségére siet :) és úgy gondolom bármilyen fájdalmas is az örökbe fogadó szülőnek egy ilyen helyzet, úgy gondolom ez a helyes... erre mi fel vagyunk készülve, már amennyire lehet... számoltuk mi is a napokat, pedig mi tudtuk, hogy nem fog visszalépni, mert a családja is tudta és nem álltak mellé inkább ellökték maguktól... (nyílt örökbe fogadás volt, így mindent tudtam)
2014. szept. 19. 08:20
 9/25 anonim ***** válasza:
49%

Nagyon megnehezítették az örökbefogadók amúgy is nehéz helyzetét, nem csoda, ha egy pár, akinek nem lehet gyereke természetes úton, előbb viszi vásárra a testi-lelki egészségét, minthogy örökbe fogadjon.

Meg gondoljatok bele....adott egy lány/nő,aki örökbe akarja adni a babát, talál is egy párt, akik örökbe fogadják. Na és mi van akkor, ha a vér szerinti szülő megzsarolja az örökbe fogadót, ha nem ad neki X összeget holnapra, visszavonja a lemondó nyilatkozatát?

Nem védi semmi a 6 hétben az örökbefogadó szülőt. És akkor még arról nem is volt szó, mi van, ha eltelik 5-6 év, a vér szerinti anyuka úgy gndolja, most már rendeződtek az anyagi körülményei, megkeresi a gyereket, kitálal neki...ó, belegondolni is rossz...ezért vállalja inkább mindenki a lombikot, mert az örökbefogadásnál a donorsperma is jobb ötletnek tűnik, ha ezeket végiggondoljuk.

2014. szept. 19. 08:34
 10/25 anonim ***** válasza:
59%

9-es... ez azért nem így van mint ahogy te elképzeled :) mert tegyük fel megzsarolja... onnantól kezdve ember kereskedelemnek számít... ha ilyet tett volna a szülőanyuka velünk, rohantam volna a rendőrségre és a pénz átadásánál le is tartóztatták volna azonnal... tehát ettől nem kell félni :) másik- megkeresi az anyuka és kitálal? mit? hogy ő a vér szerinti anyukája?? minden épeszű örökbe fogadó tudja, hogy nem szabad eltitkolni a gyermek elől, mert később nagy traumaként élheti meg, mint ha ebbe a tudatba nő fel... de tegyük fel megkeresi... mivel lemondott róla, semmilyen joga nincs, lehet kérni távolságtartási végzést ellene... mellesleg még a tanácsadónk aki 20 éve dolgozik ott nem találkozott ilyen problémával, hisz az örökbe adó anyuka ilyenkor próbálja "elfelejteni" a történteket és tovább lépni... persze nagy ritkán biztos akad ilyen de azért ez nagyon nagyon nagyon kis %

én úgy gondolom, aki nem jelentkezik örökbe fogadásra legtöbb esetben attól fél, hogy nem tudná sajátjaként szeretni a babát és nem ezektől...

titkos örökbe fogadásnál meg teljesen védett az örökbe fogadó szülő hisz a vér szerinti szülőnek semmilyen adatot nem szolgáltathatnak ki...

2014. szept. 19. 08:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!