Ti hogy álltok a meleg pár (2f/2l) gyermek örökbefogadás gondolatával?

Figyelt kérdés
Pár héttel ezelőtt volt egy vitám egy elvakult jobbikossal(kolléga) a melegeknél gyerek örökbefogadásról(láttunk egy reklámot a youtubeon). Közölte velem gyerek csak férfi nőhöz kerülhet mert ott megvan a családi modell(amit nem kell "szégyelni" ,és amúgy is apa - apánál is "anya/apa szerep"). Erre én felhoztam példának egy barátomat (egy lányt) akit a szülei 2 évesen lepasszolták az utcára , majd örökbefogadta egy Család (ami a családi modell |Anya-apa| ) ahol az "apa" többször megerőszakolta, majd bekerült a börtönbe, kijött megkereste a lányt bosszúból (mert elmondta rendőrségnek/pótanyunak)megverte és megerőszakolta most ismét börtönben ül(szegény még ma is nap kapja néha a fenyegetést). Még kicsi voltam mikor elmesélte de a mai napig tisztán emlékszem hogy sírt és hogy mondta hogy neki tök mindegy ki / kik csak valaki fogadja be, kerüljön egy olyan családhoz ahol szeretik és ő is szerethet. Azóta én teljesen támogatom ezt a dolgoz hogy azonos neműek is fogathassanak örökbe, mivel ők tényleg csak akkor fogadnak örökbe mikor már 100% hogy készen állnak(természetesen itt is lehet kivétel). Engem nem érdekel hogy kivel/hogyan él a gyerek amíg biztonságban van és megvan mindene ami egy normális élethez kell!. Az már mellékes hogy utána Cionista meg hasonló voltam, de az más téma. Szeretném megkérdezi titeket hogy ti hogy álltok ezzel kapcsolatban, és ha lehet indoklást is kérnék. Köszönöm.

2014. máj. 28. 14:57
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
95%

Nagyon nehéz ma manapság gyerekhez jutni azt azért tudd,nem csak úgy osztogatják az árvákat.A leendő szülőknek nagyon komoly pszichikai,anyagi,mindenféle átvilágítson kell keresztül menniük,hogy örökbefogadók lehessenek,és innen még kb 5 év ha csecsemőt akarnak.Másrészt rengeteg gyerek hiába tölti le az életét intézetben ha nem mond le róla a szülő,nem örökbeadható.

Harmadrészt úgy írod,mintha meleg pároknál nem lehetnének bántalmazások vagy családon belüli erőszak.Ez mindenhol előfordulhat.

2014. máj. 28. 18:09
 12/25 anonim válasza:
57%

Tisztelt Felszólalók!

Köszönjük, a homofob megszólalásokat! Nos bizonyított tény, hogy azon gyermekek akiket melegek nevelnek fel, sokkal erősebbek lelkileg és több szeretetet kapnak mint a heterok gyermeke. Hogy miért? Csupán azért, mert azt az atrocitást amit azért kapnak, mert meleg szülők gyermeke, már igen korán megtanulja kezelni és nem okoz neki fájdalmat, vagyis az élet megpróbáltatásait is könnyebben fogja venni. Miért kap több szeretetet? Mert azon meleg párok, akik gyereket akarnnak hosszas idő míg végül nekik adájk, és az ezzel járó macera eltökéltséget és kitartást igényel, mely később a gyermek iránti szeretetben nyílvánul meg. Hisz inkább egy hetero párnak adnak gyereket, legyen az akármien, (pl.: alkoholista, erőszakos, nem rendezett lakásban élő stb). Ez csupán a diszkriminációrol szól semmi másrol!! Semmilyen szempontbol nem lesz kára a gyereknek belőlle. Mert az miben segíti ha mondjuk anyuci lelép és otthaggya??? :O HMm?? Ja semmiben, Vagy ha nem érdekli őket, például mert "véletlenül" jött össze szegény? Ez miben jobb?? Szerintem semmiben.

Legalább azok a melegek akik megkapják a gyereket biztos szeretetben nő fel a gyerek és odaadó családban. Apai meg anyai kép?? Miről beszéltek ti? :D Ugyanolyan lesz mint egy heterok közt felnövő gyerek :D Tudni fogja ő azt!!

Ja és igen, meleg vagyok, szóval én pártolom a gyereket melegeknek féle mozgalmat! :)

2014. máj. 29. 11:10
 13/25 anonim ***** válasza:
32%

Hisz inkább egy hetero párnak adnak gyereket, legyen az akármien, (pl.: alkoholista, erőszakos, nem rendezett lakásban élő stb).

Na látod ez nem igaz.Az örökbefogadó pároknak még a bugyijukat is kifordítják kis túlzással,sem alkoholista sem olyan nem fogadhat örökbe akinek nem rendezettek a körülményei.Butaságot ne írj.

Amúgy meg elég uncsi ez a homofób duma.Ideje lenne már valami újat kitalálni.Attól hogy nem akarom hogy melegek örökbefogadjanak még nem vagyok homofób.

2014. máj. 29. 11:40
 14/25 anonim válasza:
25%
Vajon milyen élete lesz a gyereknek ha látja, hogy másnak normálisak a szülei? Te kitennéd annak őket, hogy csúfolják az iskolában azért amiről nem is tehet? Szerinted milyen érzés lehet egy kisgyereknek azt látni, hogy két pasi vagy nő csókolgatják fogdossák egymást? Vagy milyen érzés lesz neki ha az iskolában szülőértekezlet lesz és nem tudja, hogy beszélje le róla "a szüleiket", hogy ne menjenek el? Főleg ha majd egyre jobban nő egyre jobban is fogja szégyellni a szüleit.
2014. jún. 18. 18:49
 15/25 anonim ***** válasza:
73%

Hetero párnál is van, hogy a gyerek szégyelli a szüleit. Rengeteg gyerek el is szökik otthonról. Az nem zavar? A gyerekek meg csúfolódnak. Az sem zavar, ha a gyereket a neve miatt csúfolják? Arról tehet?

Az, hogy a te világképedbe nem fér bele, az csak egy dolog - elárulom, a gyerekek pillanatok alatt elfogadják, hogy ez így van, és kész. Nem egy gyerekkel voltam már, aki látott két férfit kézen fogva sétálni. Tízből egynek tűnik fel, és egyszerűen annyit mondasz rá, hogy a bácsik szeretik egymást - ez tökéletesen elfogadható a gyereknek. Nem törik meg a lelke, nem lesz az ég adta világon semmi baja... Maximum neked nem emészti meg a gyomrod - és, mint tudjuk, gyerekkel takarózni a legkényelmesebb dolog a világon...

2014. jún. 18. 19:13
 16/25 anonim ***** válasza:
65%

lol, és mit vársz egy nácitól? :D

perszehogy 2 férfi és 2 nő is lehet jó szülő, a szülőség nem a nemiségről szól, a gyerekek nem tanulnak nemeket. Az már régen rossz, ha gyereket arra tanítják, hogy "nő" legyen meg "férfi".

2014. jún. 18. 20:10
 17/25 A kérdező kommentje:

Remélem tudod hogy egy gyerek akit örökbe fogadnak nem egy szerető családtól rabolnak el. Hanem otthontalan gyerekeket akiknek égadta világon senkije nincs(vagy ha van is köpik rá...). Te őszintén melyiket választanád?

1. Legyen egy családod ahova hazamehetsz, szeretnek, támogatnak és mindened megvan egy élethez.

2. Néhány kretén iskolatárs (esetleg "haver") véleménye?

2014. jún. 19. 07:57
 18/25 anonim ***** válasza:

[link]

olvasnivaló :)

2014. júl. 8. 22:58
 19/25 anonim ***** válasza:
96%
Azt mondom, hogy nekem se volt apám, merthogy szerinte édesanyám alkalmatlan volt. Engem nem zavart volna, ha akármelyik női barátnője a másik anyukám az apám helyett. Viszont az is tény, hogy a legtöbb gyereket érdekli, ha a társai piszkálják, mert két apukája van. Ezt szerintem azon a Magyarországon, ahol a Jobbik benn csücsül a parlamentben, és ahol nem merek a Dávid-csillagos nyakláncomban végigmenni az utcán, mert volt már, hogy majdnem megvertek érte, nem szabad. Jogilag minden esetre egyetértek vele. Egy normális berendezésű országban simán. Van olyan meleg pár ismerősöm, akikre simán rábízom a sajátom, és van olyan hetero pár ismerősöm, akikre a zoknijaim kimosását se bíznám rá. Szerintem ezt embere válogatja, nem szexuális orientáció. Sajnálom végtelenül, hogy ezt itthon szégyellni kell, mert szerintem sok meleg párból kiváló szülők lennének - vagy minimum jobbak, mint az erőszakolós, verős rohadványok, akik a saját gyerekükkel tartják sakkban anyucit, meg hasonlók.
2014. júl. 11. 18:52
 20/25 anonim ***** válasza:
20%

Én nem adnék nekik gyereket, de ez nem az én döntésem. Felesleges kockázat. Nem arra, hogy ő is homoszexuális lesz, hanem arra, hogy majd csúfolják. Lássuk be, tényleg az a normális, ha van anyukád és van apukád, nem pedig kettő van valamelyikből. Persze egy leszbikus párnál még mindig jobb felnevelkedni, mint az árvaházban. Természetesen szeretik és rendesen nevelik, nem ezzel van a gond, hanem a többi gyerekkel úgymond. Ők és az ő szüleik megszolják majd őket, és a gyerek szenved emiatt a legtöbbet. Így is annyi dolog miatt csúfolják egymást a gyerekek, nem kell kreálni fölöslegesn indokot erre.

Még jó néhány évtizedig nem is lesz elterjedt dolog, még a heteróknak is nehéz gyerekhez jutni-pedig gyerek lenne bőven-, nemhogy homoszexuálisoknak, habár a nemi hovatartozás nem tudom, hogy számít e. Ha majd pár évtized múlva elterjedt lesz, kevésbé szólják majd meg őket. Jó lenne azt mondani, hogy remélem nem lesz elterjedve, mert remélem nem lesz sok homoszexuális, de azok mindig lesznek. Nem azért mondom, mert alapjáraton nincs semmi bajom velük, sőt, igazándiból valahol "sajnálom" őket, mert nem tehetnek róla, hogy ők másmilyenek. Persze erre sokan mondják azt, hogy nem kell őket sajnálni, mert ők így érzik magukat jól, de azt ne mondja nekem egyik se, hogy egyszer se volt hogy kicsúfolták őket és neki szarul esett. Egyre elfogadottabbak a világban, de mindig is undorodva fognak rájuk nézni az emberek nagytöbbsége. Nem azért mert mások, hanem egyszerűen azért, mert undorítónak tartják őket. Bocs, hogy elkanyarodtam. Szóval a lényeg: nem, jelenleg nem támogatnám, mivel nagy valószínűséggel ki fogják csúfolni a gyereket.

2014. szept. 22. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!