Elfogadható ha egy nyíltan örökbefogadott 7 éves gyermek kérésére az örökbefogadók segítenek a gyermeknek találkozni a vér szerinti anyával?
Figyelt kérdés
Pszichológus jó ötletnek tartotta, mert természetesen kezeli a család és a gyermek a helyzetet. Vér szerinti anyuka nagy örömmel áll rendelkezésre....
Remélem nem botránkozik meg senki.
2014. márc. 1. 13:55
11/12 anonim válasza:
én sajnos nem ismerek, de mi is épp nyílt örökbe fogadás előtt állunk :) bár nálunk az anyuka kijelentette, hogy ő nem szeretne semmit kapni a babáról, meg nem történté szeretné tenni ezt a dolgot... de ugye ki tudja hogy érez majd pár évvel később... ha a pszichológus is úgy látja, hogy a kicsi érett erre a találkozásra, és ti is, és az anyuka is nyitott erre, akkor vágjatok bele :) azt meg hogy mit szól a környezet sz...-d le nagy ívbe... senkinek semmi köze hozzá... nálunk anyósom még most se képes elfogadni hogy így lesz gyermekünk (velem van probléma) és mikor elmondtuk neki ezt a lehetőséget (5 hetünk van még a baba érkezéséig) a férjemtől megkérdezte mi lesz ha felnőtt korában megkeresi az anyját, aki akkor is szegény lesz és támogatni akarja... amikor elmesélte a férjem ezt nekem, mondtam neki mit szólnék hozzá??? büszke leszek a fiamra, hogy jó embert sikerült belőle nevelnünk... hogy ennyi idősen bele végnék-e a találkozásba, azt nem tudom... helyzetfüggő :) 16 éves kora után ha ő szeretné akkor biztos támogatni fogom...
12/12 anonim válasza:
Öööö. Attól függ. Az enyémek nem is akarják látni. Azt szeretnék ha nem is élne. Eszméletlen mi haragot tudnak érezni a velük nem törődő szülők iránt. De ha a gyerekek akarják, miért ne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!