Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Szerintetek a baba szempontjáb...

Szerintetek a baba szempontjából az abortusz, vagy az örökbeadás a jobb?

Figyelt kérdés

Egy példa: Egy szegény családba védekezés mellett becsúszik a harmadik baba. Nem tudnák eltartani. Itt már a baba szempontjából kell nézni. Tehát az a jobb neki, ha meghal, vagy ha egy családhoz kerül, és valószínüleg soha nem fogja látni a szüleit.

Mindenki véleményére kíváncsi vagyok.

2012. dec. 7. 00:15
1 2 3 4 5
 41/44 Czinkapanna ***** válasza:
53%
Nálunk be csúszott a negyedik gyermek óvszer mellett én el vetettem mert biztos voltam benne ha megtartom akkor megtartom nem tudtam volna senkinek oda adni ha már a kezemben tartottam volna és az a tudat h valahol van egy másik gyermekem nem bírtam volna el viselni így sem könnyű ezzel együtt élni h el vetettem de talán így könnyebb:(
2013. ápr. 3. 21:14
 42/44 anonim ***** válasza:
64%
Nyilván,aki örökbe akar fogadni, az nem azért teszi, hogy agyba főbe verje a gyereket! ezzel már az elején tisztában van, hogy nem a saját gyereke. Gyereket szeretne mert akármilyen okból is kifolyólag nekik nem lehet, és vágynak rá hogy szülők legyenek, és egy olyan kis ember életét jobbá tegyék aki nem kellett a szüleinek!
2013. máj. 17. 13:13
 43/44 anonim ***** válasza:
28%
#42, itt nem feltétlen az "agyba-főbe verésről" van szó, attól, mert valakit nem bántalmaznak fizikailag extrém módon, még nem biztos, hogy jól érzi magát. Erre mindig a saját példámat tudom felhozni, én is ilyen örökbefogadott gyerek vagyok, és addig nem is volt különösebb bajom az (örökbefogadó) szüleimmel, amíg kicsi voltam, és meg tudták valósítani rajtam keresztül a saját akaratukat és elvárásaikat, a bajok akkor jöttek ki, amikor már egyre inkább volt saját akaratom, és saját értékrendem és saját véleményem, tehát mondjuk olyan 9-10 éves kortól... nekik meg ugye továbbra is az volt a kényszerképzetük, hogy a saját képükre formáljanak...
2013. máj. 17. 14:22
 44/44 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Én hét hónapra születtem, az anyám ott hagyott a kórházban. Állami gondozott voltam 2,5 éves koromig, mikor is egy idősebb orvos házaspár örökbefogadott. Mondhatnám, hogy boldog gyerekkorom volt, de sok pofont kaptam. Sokszor meg se hallgattak, csak tiltottak mindentől. Anyámmal nagyon rossz a kapcsolatom, már tizenegy évesen sejteni kezdtem, hogy nem vagyok saját gyerek, mert egyik osztálytársam szülei sem bántak velük, úgy mint velem. Nem azt mondom, hogy agyba-főbe vertek, de kb bezártak a lakásba, nem barátkozhattam, sehova se engedtek el: se tábor, se suli buli, se semmi. 13 évesen tudtam meg, hogy tényleg örökbe vagyok fogadva, a születésnapom előtt egy héttel. Iszonyú érzés, senkinek sem kívánom! Onnantól borult minden: nem volt jogom beszélni, véleményt mondani, benyúlni a hűtőbe, ha éhes voltam, tévét nézni, de anyám mindezért a mai napig hálát követel. Persze, nyilván voltak jó pillanatok is, sokat voltam külföldön, több volt valamivel a zsebpénzem, mint másnak, rémisztően sok ajándékot kaptam karácsonyra. Csak egy valamit nem kaptam meg: igazi anyai szeretet. Az anyámnak fogalma sincs arról, hogyan kell gyereket nevelni, okítani, ápolni, játszani vele. Apám valamivel jobb, mert neki volt egy nála 16 évvel fiatalabb öccse, aki azóta meghalt, de mivel a természete is jobb, mint anyámé, így a legtöbb kedves gyerekkori emlékem hozzá fűződik. 27 éves vagyok, van egy 5 hónapos kisbabám. Olyan szinten bőgtem, amikor a kórházban jobban megnéztem, hogy az kimondhatatlan! Ez a gyermek legalább ötven százalékban én vagyok, látom magam benne, olyan kis mozdulatai vannak mint nekem, az illata, a haja, az orra, min-mind az enyémre hasonlít. Felfoghatatlan, hogy amikor én hét hónapra megszülettem sokkal gyámoltalanabbul, mint az én kislányom, akkor hogy volt képes az anyám otthagyni. Ugyanígy felfoghatatlan, hogy az örökbefogadó anyám ugyanúgy képtelen engem szeretni, mint az igazi. Ő nem tudja milyen érzés magadat látni a gyerekedben, nem tudja milyen érzés a testedből táplálni a kicsidet. Nem tudja milyen öröm minden új nap. Ő csak valaki más fattyát látja bennem, aki élősködött rajta éveken át, de azt elfelejti, hogy ő maga akart engem örökbefogadni, én nem kértem. Amíg meg nem ismertem a férjem sokszor azt kívántam, bár ne fogadott volna örökbe, bár ne szült volna meg. De miután találkoztam a párommal és megértettem mi az igazi szeretet, majd megszületett a kislányunk, az egész eddigi zűrzavaros és fájdalmakkal teli életem értelmet nyert. Hiába minden rossz emlék, ütlegelés, szidás, utcára tevés, most még is nagyon boldog vagyok!

2013. máj. 20. 16:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!