Szerintetek a baba szempontjából az abortusz, vagy az örökbeadás a jobb?
Egy példa: Egy szegény családba védekezés mellett becsúszik a harmadik baba. Nem tudnák eltartani. Itt már a baba szempontjából kell nézni. Tehát az a jobb neki, ha meghal, vagy ha egy családhoz kerül, és valószínüleg soha nem fogja látni a szüleit.
Mindenki véleményére kíváncsi vagyok.
Nem, dehogy adtam örökbe.
Volt róla szó. Az abortuszt kizártuk, de az örökbeadásról volt szó. Egész addig, amíg a 12 hetes ultrahangon meg nem láttam a magzatot és ahogy szopja az ujját:)
Szóval én megtartom, itt a pocakomban.
Gratulalok! Jo dontes!
En is tegnapelott voltam 12 hetes uh-on, egy korabbi valaszadonak akartam irni, hogy nezzen mar meg egy 12 hetes kipreparalt magzatot, mije nincs neki? Kesz kis ember, mindene kifejlodott (persze meg boven van alakulni valoja es biologus vagyok tanultam embriologiat is). Az hogy nem tudjuk meg bizonyitani, hogy erez fajdalmat az a tudomany hianyossaga vagy humanussaga (?). Mindenesetre erzi ha uh-gal birizgaljak es nem ugy tunt, hogy tetszik neki elegge ficankolt.:-)
Nem veletlen, hogy 12.het kiveteles esetben 16.az abortusz hatar...konnyebb az abortusz, ha azt hisszuk latjuk az meg csak egy embrio. Inkabb vedekezni kell vagy meggondoltabbnak lenni szex elott. (legtobbszor ugyanis nem az a gond, hogy vedekezes mellett, hanem annak hianyaban esnek teherbe es mennek abortuszra:-()
kerdezonek: csak ket opciot kinaltal!:-)
Neked is gratula a babához:)
Azért kínáltam csak két lehetőséget, mert ha beleírtam volna, hogy megtartanám, akkor úgyis azt mondta volna mindenki.
Nekem mindig furcsa azt hallani, hogy az abortusz jobb, mert ki tudja, milyen élete lesz annak a babának mással, mert a gyerekotthon sz.r hely, meg ilyenek. persze, államo gondozottként felnőni nem leányálom, de hogy valaki ennyire determináljon egy életet, hogy az biztosan rossz lesz, és akkor inkább haljon meg a magzat... Ép ésszel nem bírom felfogni...
De csak egy példa: Böjte Csabát gondolom nem kell bemutatni senkinek. Nekem volt szerencsém személyesen is megismerni őt. Tudjátok, milyen sorsokat lát? Példa: "Vagy azt a kislányt, ott, a dobozba, az ágy alá, mert ott találtuk. Amikor kihúztuk a dobozt, ott feküdt benne egy kétéves forma gyerek, akiről aztán kiderüklt ,hogy hatéves. Fagyási sérülései lettek, és a növekedése is akkor állhatott le." No, ez az egyik legdurvább eset. És mégis mit mnod? "Isten selejtet nem teremt. Ő soha nem mondja, hogy 'Na csapjuk össze még ezt a gyereket' és utána 'menjél,. fiam, ne is lássalak.'" Böjte Csaba szerint minden élet értékes. Külön otthona van lányanyáknak, akiket segít, hogy megszüljék, és ne abortálják a gyerekeiket. Pedig a liberális logika szerint mondhatná: "Minek szüljön ez is? A nyomorba?" Nem, inkább ad neki fedelet, ételt, munkát. Megmenti őket. Az otthonaiban lévő gyerekeire sokan itt azt mondanátok (köztük az a szerencsétlen, aki rossz sorsban nőtt fel állami gondozottként és determinálja, hogy az összes nem akart gyereknek is csak rossz sorsa lehet), hogy nem kellett volna megszületniük. Csaba testvér, aki naponta a "tűz közelében" van, egyre sem mondja. A gyerekeiből sokan már felnőttek, dolgoznak, szép családjuk van. Pedig nagy defekttel indultak.
A másik szempont: ideálisnak tűnő család: gazdagok, van apa, anya, persze, szülessen meg a gyerek. Csak mire, mnodjuk 16 éves lesz, szülők kapcsolata megrémlik, esetleg kétes ügyletek miatt a pénz is kevesebb, a gyerek vagy rossz társaságba kerül vagy csak szimplán maga életuntságból bevesz egy rakat gyógyszert vagy felvágja az ereit... Na, ő ideálisan indult, és rosszul végződött... Akkor nem inkább őt kellett volna abortálni e szerint a kifacsarodott liberális logika szerint? Csaba testvér gyerekeiből meg jól szituált, normális felnőttek lettek...
Ne haragudjatok ezért a versért!
"
Jáger László
Mielőtt megölnéd, nézd meg Őt
Mielőtt megölnéd nézd meg Őt
a benned rejtőző csecsemőt
három hónapos s van mindene
már arca van már van szeme
csöppnyi ujjával dudlizik
mocorog forog nyújtózkodik
ásít fintort vág mosolyog
nem tudja hogy kint gyilkosok
elméjében szörny született
elpusztítani a Kisdedet
esküjük szegő orvosok
magzatukat fel nem vállalók
torz szövetsége ó Istenem
én helyetted is szégyenkezem
mért lesz kórházi hulladék
kit ajándékul küld az Ég"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!