Valóban önző vagyok?

Figyelt kérdés
Elmondtam a páromnak hogy nem szeretnék szülni, mert mióta az eszemet tudom rettegek a szüléstől. (Ezt ne úgy értsétek hogy egy kicsit félek, hanem rágondolok és görcsbe ugrik a gyomrom, és elkap a hányinger) Ő mindig azt mondta eddig hogy neki nem fontos hogy legyen gyerekünk (öt éve vagyunk együtt), de az utóbbi pár hónapban elkezdte mondani hogy mégiscsak jó lenne egy gyerek. Én felhoztam opcióként az örökbefogadást, mivel amúgy én is örülnék egy gyereknek, és szeretem a gyerekeket, csak nem akarok szülni, és erre a párom kiakadt, hogy én hogy gondolom hogy ő egy olyan gyereket fog nevelni ami nem vérszerinti. És a családja is úgy gondolja hogy önző vagyok. Az anyja a szemembe is mondta hogy az hogy én nem akarok egy gyereket a világra hozni az teljes mértékben önzőség, mert nőként ez kötelességem, és ennél csodásabb dolog nincs is a világon. Ténylegesen önző vagyok? A kapcsolat elején tisztáztuk hogy én nem akarok szülni, maximum örökbefogadni.

tegnap 15:49
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
5%
Aki rá akár beszélni, az csak ilyen dögöljön meg a szomszéd tehene mentalitás miatt teszi... ha már ő szenvedett, nehogy már valaki kihagyás ezt a "csodás élmenyt".
tegnap 23:12
 42/45 anonim ***** válasza:
94%

De te most mit hisztizel itt tulajdonképpen? Úgy viselkedsz, mint egy 10 éves. Senki nem akar itt semmiről meggyőzni a pasidon kívül, csak leírták, hogy nem mindig fájdalmas és a 21.században nem szokás belehalni. Ezek tények.

Egyébként nem vagy önző..A barátodnak és a családjának nincs joga ilyet mondani. De ezzel most előrébb vagy?

A kérdéssel mi a célod? Megmutatod a pasidnak, aki majd ennek hatására nem akar gyereket?🙄

Megbeszéltetek? Jó. Úgy csinálsz, mintha valami szerződésed lenne, amit megszegett. Azt mondta, nem akar. Valószínűleg úgy is gondolta, mint ahogy az összes többi 18éves fiú se akar. De mostmár nem 18, meggondolta magát, ez van. Szakítani kell és ennyi.

Amúgy 23 éves nő nem fiatal a szüléshez, biológiailag a legjobb korban van.

ma 00:49
 43/45 anonim ***** válasza:
95%

"Mivel hát ugye meg volt beszélve, le volt tisztázva a kapcsolat legelején."

Oké. De az emberek változnak.

Nem várhatod el valakitől, hogy egész életében azt gondolja, amit 20-22 évesen gondolt.

Ez is biológia, tudod, hogy az ember felfogása, értékrendje változik az idő múlásával és a személyisége kiforrásával.

ma 06:08
 44/45 anonim ***** válasza:
29%

:Köszönöm nem akarom átélni azt az "élményt" amit az ikertestvérem miszerint majdnem elvérzett egy műtőasztalon. Köszönöm ki hagyom."

De te miért véreznél el, eskü nem értem. Ez nagyon ritka. Hülyesegnek nevezed a vezetéses példát, pedig nem az, gondolom az autóba beszorulva sem akarsz meghalni, miközben leszakad a kezed-lábad, mert valaki beléd megy frontálisan, mégis vezetsz, pesig ennek sokkal nagyobb a valószínűsége, minthogy elverzel szüléskor.

Tényleg hülyeség miatt parázol, amihez persze jogod van, csak nem a párodnak meg joga van saját gyereket akarni és hülyenek tartani téged emiatt.

ma 06:15
 45/45 anonim ***** válasza:

Tök felesleges azon vitatkozni, hogy korai vagy nem korai. Van olyan barátnőm, aki 20 évesen szült, és csodás anyja a most már 15 éves fiának; meg ismerek olyat is, aki 30+ volt, és bár ne szült volna. Anyukám is 21 évesen szült először, és a legjobb anya a világon. Ez annyira egyénfüggő, hogy nagyon.

Mivel a kérdező egyáltalán nem is akar szülni, itt baromira nincs kérdés. De nem a kora miatt.

ma 11:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!