Valóban önző vagyok?

Figyelt kérdés
Elmondtam a páromnak hogy nem szeretnék szülni, mert mióta az eszemet tudom rettegek a szüléstől. (Ezt ne úgy értsétek hogy egy kicsit félek, hanem rágondolok és görcsbe ugrik a gyomrom, és elkap a hányinger) Ő mindig azt mondta eddig hogy neki nem fontos hogy legyen gyerekünk (öt éve vagyunk együtt), de az utóbbi pár hónapban elkezdte mondani hogy mégiscsak jó lenne egy gyerek. Én felhoztam opcióként az örökbefogadást, mivel amúgy én is örülnék egy gyereknek, és szeretem a gyerekeket, csak nem akarok szülni, és erre a párom kiakadt, hogy én hogy gondolom hogy ő egy olyan gyereket fog nevelni ami nem vérszerinti. És a családja is úgy gondolja hogy önző vagyok. Az anyja a szemembe is mondta hogy az hogy én nem akarok egy gyereket a világra hozni az teljes mértékben önzőség, mert nőként ez kötelességem, és ennél csodásabb dolog nincs is a világon. Ténylegesen önző vagyok? A kapcsolat elején tisztáztuk hogy én nem akarok szülni, maximum örökbefogadni.

tegnap 15:49
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
22%

#29 De ha van egy 26-28 éves pasija, akkor azért illene elengednie a pasit, hogy tudjon találni mást, aki szeretne gyereket. Nem lehet a pasitól elvárni, hogy várjon éveket, hátha meggondolja magát... A huszas éveik közepén azért a nők is elkezdenek "elfogyni a piacról", én azt látom, hogy aki 25-26 éves koráig nem találja meg a párját, akivel családot alapíthat annak utána nagyon-nagyon nehéz dolga van. (És utána jön, hogy az elsővel aki szembe jön gyorsan házasság-gyerek, mert ketyeg a biológiai óra, aztán amilyen gyorsan jött olyan gyorsan válás is lesz, mert beleugrottak a dologba egy olyan emberrel, akit vagy nem ismernek eléggé, vagy ráfogták, hogy jó lesz, mert nincs jobb...)

Jobb időben szétválni, ha a két félnek mások az elképzelései.

tegnap 20:16
 32/45 anonim ***** válasza:
86%
#32. Írta, hogy egyidősek.
tegnap 20:19
 33/45 A kérdező kommentje:
Leírtam hogy a pasim 23 éves. Elengedem, egy szóval sem mondtam hogy marasztalni fogom, csak rettentően fáj, hogy ezért kell szakítani. Mivel hát ugye meg volt beszélve, le volt tisztázva a kapcsolat legelején.
tegnap 20:21
 34/45 anonim ***** válasza:
97%

De nem kell a pasinak semmire varni. Az alap, hogy szakitani kell, de ilyen az elet, ezert nem tart a legtobb tini szerelem orokke. Mert kozben felnovunk, mas terveink lesznek, mast akarunk.

Es ez teljesen rendben van.

tegnap 20:22
 35/45 anonim ***** válasza:
33%

Nem akarlak rabeszelni eszem agaban sincs

De elore nem lehet tudni hogyan szulsz majd. Bar ha ennyire rettegsz az tuti h komplikaciot okozhat... De visszaterve az en szulesem alom szules volt. Bementem kontrollra erre kozli a doki h akkor szulunk. Fajas 0 gorcsoles 0 semmi tunet nem volt. A mehszaj rendesen nyitva a babafeje jo helyen. Kezi vizsgalat h okes e majd mondja nyomjak akkor fajt kicsit de en spec inkabb teljesen ertetlen voltam h minek kinek mert miert es ize!?!? 10 perc alatt megvolt a gyerek.

A baratnomnak vegig orgazmusa volt plane a kitolasnal. Elotte soha nem volt neki. Azota igen. Neki a szules hozta meg a gyonyort. Masodik szulese ugyan igy volt.

De en azt mondom h a pasid nem normalis 23 evesen hova akar gyereket??? Meg a tojashej a seggen van! Elobb nojjon fel.

Masik h minket fele meg lehet erteni. O verazerinti gyereket akaraz. Te meg szulni nem akarsz.

Erdemes lenne elgondolkodni h tenyleg egymashoz valok vagytok e? Lehet most jott el az a pillanat amikor olyan konfliktus kerult eletek amit nem tudtok megoldani. Ebben az esetben jobb ha maaik part valasztotok. Eddig szep es jo volt de innentol mar csak a vita marad ezen.

tegnap 21:08
 36/45 anonim ***** válasza:
20%
Most ez komoly? 23 évesen azon gondolkodtam melyik buliba menjek szombaton, nem hogy szüljek vagy ne szüljek :D Legyen eszed, még vagy 5 évig eszedbe se jusson se szülni, se örökbe fogadni!
tegnap 21:29
 37/45 Bogica0616 ***** válasza:
74%
A kérdésre a válasz, hogy igen az ő szemszögéből önző vagy, mert csak magadra gondolsz, de ez a te tested, nem az övé. 23 éves vagy fiatal még. Ha ez megnyugtat, én is rettegek a szüleitől és a császártól is, de van két csodálatos lányom. 23 évesen eszembe sem jutott a gyermek.
tegnap 21:47
 38/45 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon mérgező a férjed családja, és talán a férjed is, ha ő is így beszél veled. Viszont megértem azt az álláspontot is, ha valakinek az örökbefogadás nem opció, mert nem szeretné idegen gyerekét nevelni, aki ki tudja, milyen géneket hozott. Én nem tartalak onzonek, hiszen erről a zsigeri edzésről a szüléssel kapcsolatban nem tehetsz, de most nagyon el kell gondolkoznotok a továbbiakon. Ha őszintén szeretitek egymást, talán egy próbát megér, hogy miután higgadtan leultok ezt megbeszélni, kompromisszumra jussatok. Esetleg te elmehetnel szakemberhez, hátha sikerül megtanulnod kezelni a felelmedet, ha erre vevő vagy, vagy őt puhithatod az orokbefogadassal, ha úgy érzed, meggyozheto idővel. Ha nem tudtok engedni, akkor viszont talán jobb külön.:/
tegnap 22:19
 39/45 anonim ***** válasza:
67%
Dehogy korai 23 évesen szulni. Én szültem volna már akkor, ha minden adott, de végül csak 25 évesen lettem anya. De ha te nem akarod, ne hagyd, hogy belekenyszeritsenek!
tegnap 22:22
 40/45 anonim ***** válasza:
100%

Vannak, akik kiskoruktol-tinikoruktol kezdve tudjak, hogy nem akarnak gyereket, most 30-40 evesek, es most sem akarnak. Noha nekem van gyerekem, megsem mondom azt, hogy majd meggondolod magad/szulonek lenni a legcsodalatosabb dolog/kotelezo szulni stb.

Az embert mindig nyomasztjak valamivel, engem most a sajat aposom azzal, hogy szuljek meg, holott tudja, hogy nem akarunk tobb gyereket. Alapbol 7 honapos a lanyom, nem en vagyok az a hulye aki ilyenkor a kovetkezo babara gondol. Szoval ha nem akarsz, hat nem akarsz, es pont, senkinek nem tartozol magyarazattal.

tegnap 22:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!