Valóban önző vagyok?

Figyelt kérdés
Elmondtam a páromnak hogy nem szeretnék szülni, mert mióta az eszemet tudom rettegek a szüléstől. (Ezt ne úgy értsétek hogy egy kicsit félek, hanem rágondolok és görcsbe ugrik a gyomrom, és elkap a hányinger) Ő mindig azt mondta eddig hogy neki nem fontos hogy legyen gyerekünk (öt éve vagyunk együtt), de az utóbbi pár hónapban elkezdte mondani hogy mégiscsak jó lenne egy gyerek. Én felhoztam opcióként az örökbefogadást, mivel amúgy én is örülnék egy gyereknek, és szeretem a gyerekeket, csak nem akarok szülni, és erre a párom kiakadt, hogy én hogy gondolom hogy ő egy olyan gyereket fog nevelni ami nem vérszerinti. És a családja is úgy gondolja hogy önző vagyok. Az anyja a szemembe is mondta hogy az hogy én nem akarok egy gyereket a világra hozni az teljes mértékben önzőség, mert nőként ez kötelességem, és ennél csodásabb dolog nincs is a világon. Ténylegesen önző vagyok? A kapcsolat elején tisztáztuk hogy én nem akarok szülni, maximum örökbefogadni.

tegnap 15:49
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
93%

4: örökbe fogadó szülő vagyok, akinek van egy vér szerinti gyermeke is. NINCS különbség a szeretetemben a két gyerekem iránt. UGYANÚGY imádom mindegyiket! Igenis lehet "sajátként" szeretni az örökbe fogadott gyereket! És a saját szót azért tettem idézőjelbe, mert ő is a saját gyerekem, CSAK nem én szültem!

Kérdező, ahogy írták a császár lehetne középút. De még nagyon fiatalok vagytok, mindenesetre ezt minél előbb tisztázzátok egymással, mert ha nem juttok közös nevezőre, jobb elengedni egymást.

Az örökbe fogadás meg egy csodás dolog <3

tegnap 16:52
 12/45 anonim ***** válasza:
95%

23 evesen eppen egyik kocsmabol estem a masikba. Gyerekvallalas, hol volt az meg akkor, gondolatban se🥲😆

Ha a baratod mostazonnal akar gyereket, szerezzen hozza akkor not es szakitsatok.

tegnap 17:30
 13/45 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem még ráértek bőven a gyerek vállalással, fiatalok vagytok. Még akár változhat a te hozzáállásod is. Nem értem, egy 23 éves srác miért akar ennyire gyereket, de azt is megértem, hogy sajátot akar. Ez elég ösztönös, hiszen a saját vérét szeretné tovább vinni. Ez érhető evolúciós szempontból. De téged is meg lehet érteni, és az örökbefogadás sem rossz dolog, mert sok árva gyerek van. Inkább az a probléma, hogy nem értetek ebben egyet, sajnos lehet nem illetek össze.
tegnap 17:41
 14/45 anonim ***** válasza:
84%

Ebben semmi önzőség sincs.

A szülés és a terhesség meg eltörpül a gyereknevelés mellett amúgy, az a legkisebb kín és szenvedés, az igazi pokol utána jön...

tegnap 17:48
 15/45 anonim ***** válasza:
76%

13!

Honnan veszed, hogy "sok árva gyerek van"? Szerinted miért van több éves várólista a legtöbb megyében?

(Ismerős párnak 4 év volt egy két év alatti roma kislány...)

tegnap 17:49
 16/45 anonim ***** válasza:
95%
13: akik intézetben vannak, ők nem árvák. Valamilyen rossz otthoni körülmény miatt kiemelték őket a családból , de a szülők nem mondtak le róluk, így NEM lehet őket örökbe adni. Nagyon kevés az örökbe adható gyermek, akikről lemondanak a szülők, ezért vannak sok éves várólisták. "11"
tegnap 17:58
 17/45 anonim ***** válasza:
29%

Szerintem aki fél a szüléstől, menjen pszichologushoz. Nem a vágóhídra mész.

Egy gyökérkezeléstől is fél az ember, mégsem várja meg, múg kirohad a foga. Persze, ettől még nem kell szülnöd, de ne érezd már normálisnak betegesen rettegni egy ilyen "hétköznapi" dologtól.

tegnap 18:21
 18/45 A kérdező kommentje:
17 Nem mentális egészségi tanácsot kértem, nyugodj meg voltam orvosnál, és nem tud egy orvos sem meggyőzni hogy szüljek. A testvérem majdnem meghalt szülés közben, ráadásul a mi családunkban nő ágon öröklődik az hogy körülbelül minden nőnek ikrei születnek, édesanyámnak is, a nagymamámnak is sőtt a testvéremnek is, amit még kevésbé akarok.
tegnap 18:37
 19/45 anonim ***** válasza:
37%
Vezetés közben meg mindennap meghal rengeteg ember, gondolom mégis vezetsz.
tegnap 18:47
 20/45 A kérdező kommentje:
Ok, mert vezetni akarok, szülni viszont nem. Azért van a kettő között különbség. A kettő nem összehasonlítható.
tegnap 18:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!