Valóban önző vagyok?

Figyelt kérdés
Elmondtam a páromnak hogy nem szeretnék szülni, mert mióta az eszemet tudom rettegek a szüléstől. (Ezt ne úgy értsétek hogy egy kicsit félek, hanem rágondolok és görcsbe ugrik a gyomrom, és elkap a hányinger) Ő mindig azt mondta eddig hogy neki nem fontos hogy legyen gyerekünk (öt éve vagyunk együtt), de az utóbbi pár hónapban elkezdte mondani hogy mégiscsak jó lenne egy gyerek. Én felhoztam opcióként az örökbefogadást, mivel amúgy én is örülnék egy gyereknek, és szeretem a gyerekeket, csak nem akarok szülni, és erre a párom kiakadt, hogy én hogy gondolom hogy ő egy olyan gyereket fog nevelni ami nem vérszerinti. És a családja is úgy gondolja hogy önző vagyok. Az anyja a szemembe is mondta hogy az hogy én nem akarok egy gyereket a világra hozni az teljes mértékben önzőség, mert nőként ez kötelességem, és ennél csodásabb dolog nincs is a világon. Ténylegesen önző vagyok? A kapcsolat elején tisztáztuk hogy én nem akarok szülni, maximum örökbefogadni.

tegnap 15:49
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
86%

Igen. És? Lehetsz önző.

A párod ugyanolyan önző, hisz ő is csak a maga érdekét nézi.

tegnap 15:54
 2/45 anonim ***** válasza:
82%
Ez nem önzőség. Te nem akarsz gyereket, ő meg igen. Szakítsatok és kész. Ebbe nincs középút.
tegnap 16:04
 3/45 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindegy, hogy önzőség-e, jogod van eldönteni, hogy akarsz-e szülni, és bármilyen okból dönthetsz úgy, hogy nem akarsz.

Az más kérdés, hogy a párodnak is joga van megváltoztatni az elhatározását, hogy szeretne-e (saját) gyereket, és akkor bizony valószínűleg el fog hagyni, de ezzel sajnos nem lehet mit kezdeni. Csak ezért nem kell bevállalni. (Bár ha nem gyerek-, csak szülésellenes vagy, akkor lehet találni köztes opciót, pl. magánklinikán programcsászár.)

tegnap 16:06
 4/45 anonim ***** válasza:
30%

Teljesen korrekten elmondtad hogy nem szeretnel szulni. Ha nem tudja elfogadni akkor el kell koszonni egymastol.

Egyebkent igen tenyleg nagyon szep dolog a gyermek vallalas. Es ami biztos hogy soha nem fogsz tudni olyan erzesekkel szeretni egy "idegen" gyereket mint a sajatodet :). Ezt csak akkor erezned meg ha szulnel :) egyebkent csaszarmetszessel se johetne szoba?

tegnap 16:23
 5/45 anonim ***** válasza:
97%

Mivel te is szeretnél gyereket, lehetbegy pszichológus tudna segíteno, de ha nem, hát nem.

Én 3x szültem soha nem feltem, de az egyik kolléganőm nagyon fél tőle még is most tervezik a gyereket.

Te dolgod és ezt te tisztáztad az elején, így inkább ő az önző

tegnap 16:30
 6/45 A kérdező kommentje:
A császármetszés talán, de nem most (23 éves vagyok) hanem később (mert lelkileg nem érzem magam felkészültnek rá) , és nem tudom hogy miért de a párom azt mondja hogy ő most szeretne gyereket, nem később.
tegnap 16:30
 7/45 anonim ***** válasza:
91%
Én nem a szüléstől félek - orvos, kórház, oldják meg; viszont rettegek tőle, hogy a gyerek testileg, vagy pszichésen sérült lesz, lenne. Nem szeretnék gyereket vállalni én sem.
tegnap 16:33
 8/45 anonim ***** válasza:
100%
Es a parod hanyeves?
tegnap 16:43
 9/45 A kérdező kommentje:
Három hónappal idősebb mint én, de még ő is 23
tegnap 16:44
 10/45 anonim ***** válasza:
51%

Az egy dolog mit mondott 5 éve egy 18 éves tini lánynak, most ő családot szeretne alapítani. Gondolom ő idősebb nálad, neki most jött el az a pont az életében, hogy gyereket szeretne. Ha te nem akkor el kell egymástól köszönni.

(Amúgy igen, önzőség, de nem ez a lényeg. Szabad önzőnek lenni, főleg ilyen életre szóló kérdésekben.)

tegnap 16:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!