Terhes vagyok, nem szertném a babát megtartani, viszont a nagynéném örökbe akarja fogadni. Van erre lehetősége?
19 éves vagyok és védekezés mellett csúszott be a baba, de nem szeretnénk megtartani. A nagynéném és a párja akarja örökbe fogadni. Én viszont nem szeretném ezt.
Jogilag megtehetik ezt? Vagy van bármi lehetőségem, hogy ne hozzájuk kerüljön a baba?
Persze.
Rokonságban családba fogadás van, ami egészen más, mint az örökbefogadás.
De igazából teljesen mindegy, ha másnak akarod adni, másnak adod.
Nagynéni rosszul tájékozott, nem tudják örökbe fogadni, ha elindítasz egy örökbeadási folyamatot, te választasz(ajánlanak embereket, és közülük választhatsz). Keress nyílt örökbeadással foglalkozó szervezeteket, pl a gólyahírt.
Ha lemondanál róla(nem ugyanaz, mint az örökbeadás), akkor kérdeznék meg őket, amúgy nem:D Viccelsz? Olyan "komoly" szűrő van, örökbeadható babát próbálnak alkalmas embereknek adni, rokonság nem számít, sőt, kifejezetten másik városból választanak, hogy ne fuss össze a saját gyerekeddel, az fájdalmas lenne neked.
Nagynénéd kicsit keveri a dolgokat. Ha bármi miatt kiemelik a gyereket a családból, vagy te úgy döntesz, nem tudod átmenetileg nevelni, de lemondani nem akarsz róla, akkor kérdezik meg a rokonokat, hogy tudják-e vállalni. Ezt hívják családba fogadásnak, ilyenkor a gyerek hivatalosan a tied marad, és ha rendeződnek a körülményeid visszakapod őket.
Az örökbeadás egész más, onnantól a gyereknek hivatalosan semmi köze nem lesz hozzád, az új szülők lesznek a teljes jogú szülei. Nem tudom, van-e lehetőség ezt családon belül intézni, de nem hiszem, hogy szeretik, mert nagyon egészségtelen helyzetet teremt. Nem kaphatja meg így a nagynénéd a babát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!