Terhes vagyok de a párom az utcára tenne ha megtartanám. Milyen szociális lehetőségeim vannak ha mégis megszülném a babát?
Anyaotthon lenne talán a legjobb. a védőnőnél, meg a nővédelmi-családvédelmi tanácsadónál tudsz érdeklődni, őket kérdezném meg első körben. Ha voltál nőgyógyásznál, akkor a várandósság tényét igazoló papírral úgyis a védőnőhöz küld, ott mondd el/kérj segítséget.
Minden tiszteletem a tiéd, ha kiállsz a babádért...!
Nem valami jók a kilátásaid. A "párod" nem úgy viselkedik, mintha az lenne. Hány hetes vagy?
Ha nincs TB-d akkor a szölés és terhesgondozás is gáz. Havi célbefizetéssel (nem tudom pontossan mennyi kb 7ezer) lehet TB-d. Ha a párod a nevére veszi kérhetsz gyerektartást, de ha így áll hozzá, sokra ne számíts. Perelni kéne, de ahhor is pénz kell. Maradna sz anyaotthon és a GYES..
Gondolom még nem voltál orvosnál, mivel nincs tb-d! Először is menj el a helyi önkormányzathoz, és kérd meg, hogy fizessék a tb-det! Biztosan segíteni fognak egy kismamának akinek nincs jövedelme! Ezen kívül szerintem az aktív korúak ellátását is igényelheted, az nem sok kb 22 ezer forint, de ha ezt megkapod, akkor még tb-t se kell kérned, mert ebből már vonják! Ez a legfontosabb! Ezután védőnő és családsegítő (persze csak az orvos után, aki ad egy papírt, hogy igazolt a terhesség, mert azzal már könnyebben boldogulsz!) ők tudnak neked segíteni, akár az anyaotthonban, akár a védőnő, tud neked a babának holmikat össze gyűjtögetni, mert nála szoktak leadni használt holmikat, amiket ő a rászorulóknak oda tud adni! Ha megkapod az ellátást amit az elején írtam, akkor lehet behívnak közmunkára, amivel lehet akár jól is jársz, mert sokkal többet fizetnek érte mint 22 ezer! Ha nem úgy érzed magad, hogy vállalni tudod a közmunkát akkor az orvos ad papírt, és fel leszel mentve alóla!
Remélem tudtam segíteni! De a tb a legfontosabb mindenképp azzal kezd, vagyis a segéllyel, mert abban benne van!
Ha nem veszi a nevére, akkor is kérhetsz gyerektartást, a bíróság kötelezni fogja egy apasági tesztre. Ha bebizonyosodik, hogy övé a gyerek, akkor fizetnie kell gyerektartást, plussz a teszt költségét is ki kell fizetnie. Te tudsz kérni ingyenes jogi tanácsadást.
Védőnőtől kérj segítséget anyaotthon keresésében, vagy családok átmeneti otthonába is mehetsz, ha már megvan a baba.
Sok sikert, drukkolok neked! Vigyázz mindkettőtökre!
Utolsó:
egy éve se munkám, se TB-m.
Ó, bocs... Akkor félreértettelek...
Akkor:
1. védőnő
2. munkaügyibe
...szerintem...
És mindenképpen keresd fel a legjobb barátod/barátnőd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!